Skip to content

Зниження рівня в Каховському водосховищі: що буде з водою в Дніпрі

Новини Дніпра: Погода в Дніпрі

Зниження рівня води в Каховському водосховищі, спричинене військовими діями російських військ, а саме пошкодженням запірних споруд Каховської ГЕС, стало серйозною проблемою для багатьох водозаборів в області. Все частіше з’являються заяви місцевої влади в Нікопольському і Криворізькому районах про те, що мешканцям потрібно зробити значні запаси води, бо ситуація може погіршитися в будь-який момент. У зв’язку з цим в редакцію сайту «Наше місто» надходять запитання від дніпрян, чи загрожує ситуація із зниженням рівня води в Каховському водосховищі забезпеченню міста питною і технічною водою. За коментарями ми звернулися в Регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області, а також в Департамент благоустрою і інфраструктури Дніпровської міськради, в структуру якого входить КП «Дніпроводоканал».

Загрози для Дніпра немає

В Регіональному офісі водних ресурсів у Дніпропетровській області нам відповіли, що наразі рівень падіння води в Каховському водосховищі трохи затримався, і загалом ситуація контрольована.

«Дослідженням цієї ситуації займаються в Нікопольському регіональному управлінні водних ресурсів. Там роблять спеціальні відмітки і т.д. На сьогодні відмічають, що рівень падіння води в Каховському водосховищі дещо сповільнився, проте, звичайно, проблема є, і важлива. Але не настільки критична, як подають деякі ЗМІ. Сподіваємося, що рівні збережуться, а далі успішні дії наших військових дадуть змогу провести необхідні ремонтні роботи. Що стосується міста Дніпра, то ніякої загрози для його водозабезпечення немає», – прокоментували в офісі.

В Департаменті благоустрою і інфраструктури Дніпровської міськради цю інформацію підтвердили.

«Наразі ситуація контрольована. Люди будуть з водою», – відмітили спеціалісти.

Зниження рівня в Каховському водосховищі: що буде з водою в Дніпрі - Наше Місто

Категорія: Війна, ЖКГ, Питання/відповідь

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: