Skip to content

Справжній українець: 8 років тому на Дніпропетровщині загинув кумир мільйонів Кузьма Скрябін

Ксенія Куземко

Річниця смерті Кузьми Скрябіна: на Дніпропетровщині загинув кумир мільйонів

Цього дня, 2 лютого, рівно вісім років тому Україну сколихнула страшна звістка – у ДТП на Дніпропетровщині загинув лідер гурту “Скрябін” Андрій Кузьменко. Він повертався до Києва із міста Кривий Ріг, де напередодні давав концерт, пише «Наше місто».

Страшна трагедія сталася близько 8:20 ранку, що у Криворізькому районі, біля села Лозоватка, “Toyota Sequoia” співака зіткнулася з молоковозом ГАЗ-53. Від отриманих травм Андрій Кузьменко загинув на місці події.

Тіло лідера гурту “Скрябін” Андрія довелося вилучати за допомогою спеціального обладнання. Також внаслідок ДТП постраждали ще дві жінки.

Справжній українець: 8 років тому на Дніпропетровщині загинув кумир мільйонів Кузьма Скрябін

Прощання з виконавцем відбулося у Преображенській церкві, у Львові. Андрія поховали на Брюховицькому цвинтарі у сімейному склепі Кузьменка. 17 серпня 2020 року його визнали Героєм України.

Андрій Кузьменко став автором десятків пісень, підхоплених кількома поколіннями. Артист написав кілька книжок. Роман «Я, Перемога та Берлін» екранізували у 2021 році. Кузьма виступав у різних містах України, приділяв час сім’ї, допомагав під час війни на Донбасі, записував треки та писав книги.

Справжній українець: 8 років тому на Дніпропетровщині загинув кумир мільйонів Кузьма Скрябін

Скрябін був людиною життєрадісною та талановитою у всьому. Біографія, як і його життя, насичена цікавими фактами, багато хто з яких став відомим зовсім недавно.

Його знали, як музиканта, який під впливом батьків ходив у ненависну музичну школу і проміняв фортепіано на фанерну електрогітару.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: