Skip to content

Протести в Запоріжжі: жителі обласного центру висловили недовіру до очільників міста

Влада сусіднього обласного центру розводить руками. У Запоріжжі через відсутність компенсацій за зруйноване рашистами майно розгорівся скандал — конфлікт триває вже четвертий місяць. Місцева влада, кажуть жителі Запоріжжя, залишається бездіяльною. Дійшло навіть до відкритого листа про недовіру до міської влади — чи був ефект, дивіться у матеріалі  ДніпротВ, пише сайт «Наше Місто».

     Після трагедії 14-го січня міський голова Дніпра Борис Філатов заявив — постраждалі отримають компенсації за зруйноване житло. В мережі можна побачити обурення жителів інших областей.

Вони досі чекають на відшкодування збитків від представників своїх гілок влади.

«Ми сподівались, що місцева влада зверне на нас увагу і буде нам опорою. Як у Дніпрі, люди згуртувалися, люди допомагали. Місцева влада в перших рядах була біля будинку, біля людей. А наша влада, Куртев прийшов, сфотографувався, прийшов на 40 день, тільки він прийшов і щось тут пообіцяв».

В Запоріжжі на вулиці Зестафонській, 8 трагедія сталась дев’ятого жовтня. З того моменту — жодної підтримки для людей від влади, діляться постраждалі.

«Минуло вже 4 місяці. За ці 4 місяці наша влада бездіє, не звертає уваги жодним чином на проблеми людей. Навіть статус ВПО люди отримали після розголосу та з ініціативи самих мешканців. Люди оббивали всі кабінети, але отримували негативні результати. Нам пропонували виїхати взагалі в іншу область». 

Проблеми в Запоріжжі стосуються не тільки виплат чи компенсацій. Тамтешню владу звинувачують у розкраданні. За інформацією від НАБУ, влада Запоріжжя привласнювала гуманітарну допомогу від інших країн.

«Постійні заголовки, про нас говорять не лише місцеві ЗМІ. Потім я заходжу на сторінки керівництва міста, ті прізвища, які лунають, а в них ніяких пояснень. Мене не влаштовує, я не хочу щоб займали посаду люди, про яких є такі заголовки».

Ми спробували зв’язатися з Департаментом житлово-комунального господарства Запоріжжя або прес-службою міської ради міста. Але без результатів.

Місцеві виступили за створення комісії, яка мала б перевірити використання бюджетних коштів. Та направили відкритого листа до голови партії аби відсторонити Анатолія Куртєва від займаної посади.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: