Skip to content

Національне мультипредметне тестування: де і як проходитиме у Дніпрі

Аліна Рудич

НМТ де проходитиме

Національне мультипредметне тестування (НМТ) як альтернатива ЗНО відбудеться в Україні вже вдруге. Основна сесія НМТ проходитиме в червні, додаткова — у червні-липні, пише “Наше місто”.

За словами виконувачки обов’язків начальниці управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олени Яковенко, найголовніше, що залежить від міської ради, комунальних закладів освіти, аби там були обладнані тимчасові екзаменаційні центри для проведення тестування.

«Кількість таких центрів залежатиме від кількості випускників, які забажають проходити це тестування. Цього року у комунальних закладах освіти 5 600 випускників 11-х класів, із них близько 150 – внутрішньо переміщені особи. Відповідно до рекомендацій МОН, в кожному тимчасовому екзаменаційному центрі буде спеціально обладнано не менше ніж три комп’ютерні аудиторії для проведення НМТ. Кожен учасник матиме індивідуальний ноутбук з відповідним програмним забезпеченням. Важливим є те, що під час повітряної тривоги тестування призупинятиметься і поновлюватиметься тільки  після її закінчення та повернення учасників і працівників із укриттів до аудиторій», – розповіла під час брифінгу 31 січня Олена Яковенко. 

Вона також додала:

«У квітні випускники вже обиратимуть місце, тобто екзаменаційний центр, де бажають складати тестування. Деякі учні  наразі навчаються дистанційно із-за кордону, зокрема й випускники 11-х класів. Тому буде затверджена мережа таких екзаменаційних центрів і за кордоном, в окремих містах, щоб усі випускники були в рівних умовах і змогли також пройти НМТ і отримати відповідний документ для вступу до вишу».

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Освіта

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: