Skip to content

Кримінальні новини Дніпра 27 січня: річниця трагедії на «Південмаші» та фатальна рибалка

Рівно рік від дня страшної трагедії на «Південмаші», рибалка, що стала фатальною, пожежа на мийці та затримання колаборантів. Усі резонансні події Дніпра за п’ятницю у матеріалі Днепр оперативный, пише сайт «Наше Місто».

Річниця трагедії

Рівно рік тому 27 січня у Дніпрі солдат строкової служби Національної Гвардії України Артемій Рябчук вчинив теракт на території Південмашу. 20-річний солдат взяв зі збройної автомат Калашникова та почав розстрілювати своїх товаришів по службі.

В результаті дій нацгвардійця загинуло п’ятеро людей, у тому числі жінка, співробітниця підприємства. Ще п’ятеро отримали важкі поранення. Пізніше в той день нацгвардієць добровільно здався правоохоронцям, його затримали.

Після цих подій тогочасний командуючий НГУ подав у відставку, а ДБР почало службове розслідування. На цей час причини подібного вчинку Артемія точно невідомі. Донька загиблої жінки, Віри Лебединець, вже рік отримує грошову компенсацію від міста та від держави. Вона буде її отримувати до досягнення повноліття.

Ворог не пройде

Чергових колаборантів затримали співробітники СБУ у Дніпропетровській області. Так, колишня працівниця промислового підприємства Кривого Рогу в своїх соцмережах висловлювала відкриту антиукраїнську позицію та заперечувала збройну агресію рф проти України. Також ворожим агітатором виявився мешканець Павлограду. Він не приховував своє захоплення політичним керівництвом країни-агресора і через особистий акаунт у соцмережі розповсюджував деструктивний контент антиукраїнської направленості.

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію. У підозрюваних вилучили комп’ютерну техніку та телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. Обом жителям Дніпропетровщини повідомлено про підозру. Ведуться слідчі дії.

Аварія на водогоні

У Дніпрі за адресою вул. Архітектора Олега Петрова, 4, співробітники КП «Дніпроводоканал» проводять аварійно-відновлювальні роботи. Тут стався порив труби на водогоні діаметром 100 міліметрів. На період проведення цих робіт два житлових будинки за адресами вул. Архітектора О. Петрова, 4 та 4-а, тимчасово відключені від водопостачання.

«Спочатку ми закрили будинки, для  того, щоб не витікала вода. І зараз ми проводимо розкопувальні роботи, для того, щоб добратись до пошкодження», – розповів  представник КП «Дніпроводоканал» Ян Майдан.

Після того, як буде відкачано воду з котловану та знайдуть пошкоджену ділянку труби, комунальники планують її замінити, ліквідувавши таким чином аварію. В роботах задіяно 3 одиниці спецтехніки та одна бригада працівників КП.

Заблукав вдалині від дому

 Рахівські рятувальники допомогли лижнику з Дніпра, який заблукав на території гірськолижного курорту Драгобрат, що на Закарпатті. Дніпровський турист під час катання на лижах в густому тумані з’їхав з траси та опинився в лісі. На щастя, в нього «ловив» телефонний зв’язок, і закарпатські рятувальники змогли швидко знайти нашого лижника. 

Спалахнув як сірник

 Пожежа на території автомийки сталась у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Тут горів легковий автомобіль Fiat Doblo. Вогонь швидко перекинувся на приміщення мийки. Вогнеборці оперативно прибули на місце пригоди й розпочали гасіння полум’я. Менш ніж за півгодини пожежу вдалось ліквідувати.

Фатальна рибалка

Дніпровські рятувальники витягнули з води риболова, який не міг самостійно вибратись на берег. Подія сталась біля Самарського мосту у місті Дніпро. Рятувальники-водолази за допомогою спеціального спорядження дістали чоловіка, який знаходився на відстані 200 метрів від берега річки та передали медикам. На жаль, пізніше рибалка помер в кареті швидкої допомоги. 

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: