Skip to content

Кримінал в Дніпрі:  затримання ворожих наводчиків, руйнівні пожежі та повернення чотирилапого друга

Затримання ворожих агентів, які навели ракети на Дніпро, страшні пожежі та чудове повернення чотирилапого друга. Днепр оперативный зібрав усі резонансні новини п’ятниці, 20-го січня у дайджесті новин, повідомляє сайт «Наше Місто»

Майже зірвало дах

Пожежа в житловому будинку сталась в місті Дніпро на вулиці Старий шлях в Новокодацькому районі. Оперативно прибувши на місце пригоди вогнеборці приступили до гасіння полум’я, яке розповсюдилось на дах будівлі. Приблизно за півгодини пожежу вдалось загасити. В інцидентні травм ніхто не отримав.

Чудове повернення

Учора на вулиці Холодильній до патрульних звернулися небайдужі громадяни, які вказали на собаку породи хаскі, що ймовірно загубилася й розгублено бігала вулицею. Чотирилапа йшла на контакт, патрульні взяли її до службового авто й відвезли до КП «Зооконтроль».

На щастя, у цей час до «Зооконтролю» зателефонував власник тварини і запитав чи бува хто не знайшов його собаку. Чоловік був радий чути, що його улюблениця в безпеці. Пухнаста мандрівниця вже повернулася додому.

Дніпровський продавець гранатомету

Торговця зброєю затримали у Дніпрі правоохоронці.  37-річний місцевий житель за 10 тисяч гривень продав гранатомет РПГ-22, після чого був затриманий правоохоронцями на місці злочину. Під час обшуку за місцем мешкання підозрюваного поліцейські виявили та вилучили ще 5 корпусів гранат типу РГД та 3 запали. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Фатальне задимлення

Пожежа з трагічними наслідками сталася в місті Покров Нікопольського району Дніпропетровської області. Тут горів одноповерховий житловий будинок. Оперативно прибувши на місце пригоди, надзвичайники приступили до ліквідації пожежі. Всередині будинку, який був сильно задимлений, пожежники виявили тіло господарки будинку. Приблизно за півгодини вогнеборцям вдалось ліквідувати пожежу.  

Розчавимо «кротів»

Служба безпеки України у Дніпрі викрила та затримала мережу агентів російської розвідки. За даними українських спецслужб семеро затриманих передавали росіянам координати об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств. Крім того, агенти рф збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Затримані можуть бути напряму причетні і до ракетного удару по Дніпру, що стався 14-го січня. Ватажком «кротів» виявився громадянин рф, колишній мешканець Дніпра, який у 2014 році створив місцеву прокремлівську громадську організацію. Згодом зловмисник втік до росії, де був завербований кадровими співробітниками гру. За їхнім завданням він створив власну агентуру зі своїх «ідейних» однодумців-земляків.

Під час обшуків за адресами проживання затриманих правоохоронці виявили: саморобні вибухові пристрої; комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами законспірованого листування з ворогом; прокремлівську літературу. Наразі тривають комплексні заходи щодо встановлення всіх обставин злочинів. Усім затриманим загрожує пожиттєве ув’язнення. А ми нагадуємо – на кожного причетного до воєнних злочинів проти України чекає справедлива кара! 

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: