Skip to content

Ялиночко, бувай: коли і як прибирати новорічну красуню

Новорічна ялинка прикрашає будинок на Новий рік і Різдво. Коли свята закінчуються, постає питання: коли прибирати ялинку? Хтось виносить її відразу після свят, а у когось дерево стоїть вдома майже до весни. Сайт «Наше Місто» дослідив прикмети про те, коли прибирати новорічну ялинку.

За традиціями ялинку варто прибрати вже 15-го січня, оскільки всі свята закінчуються і ялинка припиняє нести магію та приємну атмосферу у будинку. Тож, щоб не зіпсувати енергетику у домі варто прибрати новорічну красуню на наступний день після свят.

До того ж наприклад, у живої ялинки є строк придатності. Він становить термін у 2-3 тижні. Тож, як тільки з неї починають сипатися голочки – виносьте ялинку з квартири.

Якщо у вас штучна ялинка, вона, звісно, може простояти довше, але вона втратить свою дію, тобто припинить накопичувати позитивну енергію. Тому, 15 січня – це найвдаліший день, аби прибрати новорічну ялинку і зберегти затишок та радість у домі. Але якщо ваші діти проти цього, можна залишити її до того часу, поки їм самим не набридне символ Нового року.

Дехто звик розбирати святкову ялинку після Водохреща, 19 січня. Тому що в цей час завершуються Святки – період зимових церковних свят, який здавна святкували українці. На Водохреща зазвичай востаннє запрошують гостей на святкову вечерю, тому в домі можна залишити ялинку, щоби всі помилувалися деревом.

Екстрасенси стверджують, що новорічна ялинка вбирає в себе енергетику останніх днів старого року, отже, її потрібно позбавлятися вже в перші тижні нового року. Вона накопичує також енергетику перших днів року, тому прибирати її можна вже через 7-8 днів. 

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: