Skip to content

Це наймасштабніша трагедія з початку війни: заступник мера Дніпра про ракетний удар по Перемозі

Софія Танченко

Новини Дніпра: Лисенко про ракетний удар по Перемозі

Пошуково-рятувальні роботи на місці зруйнованого від ракетного удару будинку були офіційно завершені вчора, 17 січня. Комунальні служби також приймали участь у роботах, розбирали завали та займалися вивезенням будівельних уламків. Всього за весь час у роботах приймало участь 125 одиниць комунальної техніки (це і самоскиди, і крани, і екскаватори та інша спеціалізована мала та велика комунальна техніка) та 164 працівників комунальних служб.

 У житловому будинку на вул. Набережна Перемоги, 118 терористичним актом росії було зруйновано повністю 72 квартири, ще 236 не підлягають відновленню. Епіцентр ураження та руйнації – у 2 та 3 підʼїздах корпусу №3.

За попередніми підрахунками у житловому будинку пошкоджено близько 1500 вікон. Також постраждали прилеглі житлові будинки, там пошкоджено близько 500.

«Спочатку ми закриваємо віконні отвори плівкою та щитами OSB, після чого робимо заміри та обстеження для замовлення нових металопластикових вікон. Такі роботи вже завершені у 14 під’їздах, проте, на жаль, не у всі квартири у нас був доступ, тому деякі вікна все ще «пусті». Як тільки ми матимемо змогу зайти у приміщення, то закінчимо і з ними», – розповів заступник міського голови Михайло Лисенко.

Наразі міськрада вже замовила 2500 квадратних метрів вікон. Терміну встановлення поки що немає, адже все залежить від заводу-виробника.

 Що стосується внутрішньодомових комунікацій, то у під’їзди, де була технічна можливість і доступ працівників комунального підприємства, подали:

  • електропостачання – у 14 під’їздів
  • теплопостачанням – у 14 під’їздів
  • холодне водопостачання – у 13 під’їздів

Запущено у роботу 13 ліфтів.

Працівниками АТ «Дніпрогаз» планується у термін 3 – 4 дні відновити газопостачання житлового будинку.

 За завданням мера Дніпра Бориса Філатова мешканцям постраждалих квартир, а це понад 400 осіб, було запропоновано тимчасове житло у двох школах (що розташовані неподалік), дитячо-юнацькому центрі «Штурм» та кімнати у гуртожитках. Там були створені всі умови для тимчасового проживання.

«Цей наймасштабніший ракетний удар по Дніпру з часів початку війни. Це найбільша трагедія з котрою ми зіткнулися. Проте ми, зі свого боку, будемо робити все, щоб у мешканців більш-менш вцілілих квартир були всі умови для комфортного життя. Це контролює особисто міський голова, тому все буде виконано швидко та якісно», – додав Михайло Лисенко.

Фото Валерій Кравченко

Категорія: Важливо, Війна, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: