Skip to content

Кішка Аліса в шафі та “Ми живі” від мами: історії дніпрян, постраждалих від ракетного удару на ж/м Перемога

Ксенія Куземко

Кішка Аліса в шафі та "Ми живі" від мами: історії дніпрян, постраждалих від ракетного удару на ж/м Перемога

14 січня, в суботу, російські окупанти завдали ракетного удару по Дніпру. Постраждала багатоповерхівка на ж/м Перемога. Два під’їзди зруйновано вщент. Станом на 17 січня пошукова операція завершена. За її результатами 45 людей загинуло, 79 – поранені. Дніпрянка Надія Волкова розповіла історію того страшного дня, передає «Наше місто».

За словами Надії, того фатального дня тато та її сестра залишились неушкодженими, бо пішли в коридор. А мати була в кімнаті і отримала легкі поранення склом. Через ракетний удар в дитячій кімнаті вибило вікна і важка швейна машинка улетіла до протилежної стінки.

«За кілька хвилин після ракетного удару зателефонувала мама і каже: «З нами все добре, не хвилюйся!». Потім вона продовжила: “У нас вибило всі вікна, але ми всі цілі”. Потім мати сказала, що видимість дуже погана, але, здається, у нас немає сусіднього під’їзду. Серце завмерло», – написала жінка.

Надія разом із чоловіком зібралися та поїхали на ж/м Перемогу.

«На той момент я вже не могла додзвонитися батькам, бо зв’язок зник зовсім. Ми увійшли до мого рідного затишного двору і побачили, що наш кут повністю в диму. Під’їзд моїх батьків не було видно. Почала накривати паніка, і тут нарешті вдалося додзвонитися до сестри. Вони вийшли. Дізнаюсь з жахом, що кішку Алісу не знайшли. Видимість була кілька метрів і все завалено, шукали по всіх кутках, але марно. Темніло, вирішили йти, щоб не наражати на небезпеку дітей», – розповіла вона.

А наступного дня 15 січня родина поїхала шукати кішку Алісу.

«В під’їзд ще пускали, тож ми піднялись із патрульним. Відчуття були нереальності від рідної і вже невпізнаної квартири, хруст скла під ногами, сморід диму, вид завалів і гуркіт техніки прямо за вікном мирного спокійного двору затишного району. Мама кричить: «Знайшла!». Аліса була в шафі за коробками і в купі речей неушкоджена», – написала жінка.

Надія зазначила, те що сталося не вкладається в голові, це суцільна рана, як для Дніпра, так і для мешканців ж/м Перемоги.

«Попри весь нестерпний біль, так розчулює і гріє допомога людей. В свідомості закарбувалося відео з дитинкою, яка допомагає розбирати завали. Польова кухня, намети де можна погрітися, купа людей, які принесли свої речі людям втративши все», – написала вона.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по Дніпру, який стався 14 січня, постраждала родина Владислави Самаренко. В момент вибуху жінка з чоловіком і донечкою знаходились вдома, займались своїми справами. Лічені секунди і сім’я ледь не загинула.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: