Skip to content

Розвінчуємо міфи: про що говорить колір газу

Новини Дніпра: Відключення газу у Дніпрі та Дніпровському р-н

Колір вогню в газовій конфорці свідчить про правильне чи неправильне згоряння. Якщо полум’я однорідного блакитного кольору, то газ згорає повністю, виділяючи при цьому максимальну кількість тепла. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на газову службу.

Чому газ горить жовтим або червоним? Причина №1: у приміщенні недостатньо кисню⠀

Якщо вогонь жовтого або червоного кольору, значить, до пальника надходить недостатня кількість повітря і газ згоряє не повністю. У непровітрюваному приміщенні накопичується чадний газ, що небезпечно для життя. Це може призвести до отруєнь та навіть вбити людину. Симптомами отруєння є головний біль, запаморочення і нудота. ⠀ При користуванні плитою тримайте кватирку відкритою. Встановіть сигналізатор газу, який реагує на чадний газ. ⠀

Причина №2: засмічені або несправні пальники газових побутових приладів

Залишки їжі (наприклад, молоко, що витекло і пригоріло) часто потрапляють у форсунки, забиваючи їх. Таким чином може змінюватися не тільки колір газу, а й збільшуватися об’єм споживання. Ще однією причиною може бути неправильне регулювання газових пальників або їх несправність з причин тривалої експлуатації.

Перевірте конфорки на предмет засмічення. Якщо воно є, можна їх очистити спеціальними миючими засобами. Якщо це не допомогло, викликайте майстра, не намагайтесь самостійно полагодити плиту. ⠀ Існує міф, нібито газ горить жовтим кольором, оскільки його розбавляють, запускаючи у труби повітря. Газ у газовій магістралі технічно неможливо розбавити. Якщо змішати газ із повітрям, то це призведе до потужного вибуху і дуже плачевних наслідків.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: