Skip to content

У Дніпровській школі виховують патріотів та працює унікальний музей (Відео)

Дарина Сухоніс

В сучасних реаліях України освітні заклади стали не лише місцем, де навчають, але і волонтеськими хабами та пунктами незламності. Робити добрі справи – це один з основних принципів роботи  дніпровської школи № 46, передає журналіст «Наше Місто».

Тут збирають рекордні суми для допомоги Збройним Силами України, а також приділяють увагу патріотичному вихованню.

«Свідома волонтерська історія нашої шкільної громади розпочалася ще у 2007 році. Спочатку ми допомагали новонародженим у неонатологічному відділенні дитячої лікарні імені проф. Руднєва, дітям у дитячих будинках, безпритульним “хвостикам”. Але напрямок волонтерської діяльності змінився у 2014 році з приходом у наш спільний дім війни. Тому дещо змінилися акценти – на перший план вийшла допомога військовим: ліки, вода, обереги,  смаколики і, навіть, були оптичні. По мірі зміцнення нашої армії наші пріоритети знов змістилися: ми зосередили свою увагу на  допомозі дітям “сірої” зони –  передавали, насамперед,  ті речі, які приносять радість – набори для творчості, книжки, солодкі подарунки, іграшки. Допомагали також дітям з важкими хворобами, і, звичайно,  пораненим. Тому з 2015, кожної п’ятниці додався військовий госпіталь», – зазначає Олена Міроненко, директорка КЗО СЗШ №46

Щорічно певним підсумком добрих справ,  зроблених за рік, є великий благодійний проєкт. До дистанційного періоду  у школі він складався з благодійного ярмарку та вистави.

«Карантин вніс перші корективи у реалізацію проєкта – ми залишили тільки проведення ярмарку в онлайн-форматі,  а повномасштабне вторгнення,  на жаль, закріпило цей формат. Результатом  цьогорічного ярмарку стали рекордні 100 тис. грн. Хто слідкує за нами в соцмережах, бачили суму в 98 тисяч, але один наш викладач, який не встиг в онлайн-форматі, зробив такий донат і округлив суму. За  рішенням нашого парламенту кошти підуть на допомогу військовим та дітям з деокупованих територій», – каже пані Олена.

Патріотизм, любов до української історії та культури у цих стінах – не порожні слова. Тому тут є і своя музейна кімната з раритетними та дуже незвичайними експонатами під назвою «Скарбничка старожитностей».  І зараз її місія – патріотичне виховання молоді.

Є тут дійсно незвичні експонати!

«Наша музейна кімната була урочисто відкрита 14 жовтня 2013 року, і ось уже протягом 10 років ми виховуємо нашу шкільну громаду в національному дусі. Робота нашої шкільної музейної кімнати особливо актуальна у часи повномасштабного вторгнення адже ми знаємо, там, де програє вчитель і священник, саме на цю землю приходить окупант!» – каже Оксана Сухоніс, викладачка української мови та літератури, керівниця музейної кімнати «Скарбничка старожитностей»

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: