Skip to content

У Дніпрі виявили малярію: чи є небезпека для населення

У Дніпрі зареєстрували випадок захворювання на малярію. Про це повідомляє  обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України. Фахівці провели епідеміологічне розслідування та виявили, що хворий прибув до України з Республіки Молдова. До цього він знаходився в одній із країн Африки, повідомляє сайт «Наше Місто».

Чоловік звернувся до медичної установи Дніпра та пройшов лікування в умовах інфекційного стаціонару.

«Пацієнт надійшов до відділення зі скаргами на лихоманку, яка його турбувала вже протягом двох тижнів. Ще були скарги на слабкість, відсутність апетиту, невелике збудження. Ми запідозрили малярію і цей діагноз був лабораторно підтверджений», – каже лікар інфекційного відділення.

За словами медиків, є декілька різновидів малярії, серед яких і доволі тяжкі, що призводять до летальних випадків. Але, цей пацієнт переніс легку форму.

«Звернувся хворий у стані середньої важкості, ми відразу призначили йому терапію, провели внутрішньовенну дезінтоксикацію», – каже лікар інфекційного відділення.

Терапія тривала тиждень і станом на сьогодні пацієнт вже одужав і виписався додому. Лікарі кажуть, що хворий не становить небезпеки для оточуючих. Адже малярія не передається контактно-побутовим та повітряно-крапельним шляхами.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: