Skip to content

Ховається в кущах: у Кам’янському жителі вимагають демонтувати бюст Брежнєва

Софія Танченко

Новини Дніпра: У Кам'янському в кущах ховається Брежнєв

В Дніпропетровській області у місті Кам’янське між гілками кущів сховався пам’ятник радянському партійному та державному діячу Леоніду Брежнєву. Мешканка міста звернулась до міськради зі скаргою, передає «Наше місто» з посиланням на Kateryna Suprun.

Відкриття пам’ятника Леоніду Іллічу Брежнєву відбулося 1976 року. У ті часи радянська влада активно героїзувала та нав’язувала українцям таких постатей. Хоча, у своїй більшості, вони не мали ніякого відношення ні до України, ні до міста, в якому встановлювали пам’ятник.

Це ж можна сказати і про Брежнєва. Хоч він і народився у Кам’янському, та нічого доброго для Батьківщини не зробив.

Чим «відомий» Брежнєв

Брав участь у створенні колгоспів і розкуркуленні. У 1931 році став членом комуністичної партії радянського союзу.

У 1932 році брав участь у здійсненні «хлібозаготівель» (Голодомору) в Кам’янському, був скерований на «хлібозаготівельну роботу» від профспілок Кам’янського металургійного інституту. Як зазначає історик Дарія Маттінглі, Брежнєв добре себе зарекомендував перед радянською владою, виконуючи накази і плани під час здійснення Голодомору.

З 9 липня 1945 року по 6 вересня 1946 року в розпал «боротьби» з українськими націоналістами працював начальником Політуправління Прикарпатського військового округу та брав участь у придушенні руху за незалежність України — ОУН, УПА.

І це лише мала частина його «добрих» справ.

Що з пам’ятником

Пам’ятник Леоніду Брежнєву досі стоїть на тому самому місці на проспекті Свободи. Але трохи сховався у кущах.

Жителька Кам’янського Антоніна Карнута звернулася до міськради зі скаргою. Проте перший заступник мера заявив, що на це потрібні додаткові кошти, яких у бюджеті зараз немає. Тому тема щодо демонтажу бюсту Брежнєва буде обговорюватись після війни.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: