З усіх видів морських риб, повних корисного риб’ячого жиру, дієтологи виділяють оселедець та скумбрію. Остання часто з’являється у продажу свіжомороженою. Її купують для домашнього засолювання і не тільки. Ось, мабуть, найпростіший спосіб швидко та смачно приготувати рибу, пише сайт «Наше Місто».
Для приготування потрібно:
- 2 тушки скумбрії;
- 5 штук. лаврового листа;
- 3 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. коріандру;
- 3 цибулини;
- 1 ст. л. перцю горошком;
- 2 ст. л. оцту;
- рослинна олія.
Як готувати
Тушку потрібно помити, випатрати, видалити голову, плавці та хвіст, а потім нарізати на шматки. За бажанням можна відразу зробити філе.
Потім викладаємо заготовку в емальовану миску, засипаємо сумішшю солі, коріандру, перцю і прибираємо в холодильник на 12 годин, накривши кришкою.
Після того як риба просолиться, нарізаємо цибулю, змішуємо її з цукром, оцтом і маринуємо протягом години.
Скумбрію промиваємо, додаємо олію на смак, цибульний маринад разом із цибулею. Витримуємо рибу ще кілька годин у холодильнику, після чого можна подавати до столу.