Skip to content

Як прибрати неприємний запах із холодильника: дієві способи

Час від часу кожен з нас стикається з тим, що в холодильнику з’являється неприємний запах. Користуватися ним стає некомфортно, бо аромати готових страв, сирих продуктів з ноткою затхлості – це точно не круто. Як запобігти цій проблемі і позбутися від неї, якщо запах в холодильнику вже виник, розповідає сайт «Наше Місто».

Харчова сода на тарілці

Навіть після протирання поверхонь пластик може утримувати запахи та може бути причиною проблеми. Чищення може допомогти лише в обмежених межах. Щоб поглинути запахи, помістіть у холодильник відкриту коробку з харчовою содою в холодильник. Також можна насипати харчову соду на тарілку, щоб збільшити площу поверхні.

Харчова сода вбере неприємні запахи, і ваш холодильник пахне чистотою приблизно через три дні.

Кавова гуща

Якщо ви шукаєте швидке рішення, спробуйте використовувати силу кавової гущі або гранул. Просто помістіть одну чашку меленої кави в миску або на тарілку і залиште в холодильнику. Одного або двох днів має бути достатньо, щоб замаскувати запахи, доки харчова сода їх поглинає.

Ванільна есенція на ватяних кульках

Для більш солодкого аромату ви також можете спробувати замочити ватяні кульки у ванільній есенції та залишити їх у невеликому контейнері. Замініть, коли запах зникне.

Не забувайте про піддон

Крім зосередження уваги на основному корпусі холодильника, варто висунути полиці та відсіки, щоб перевірити наявність крихт або стоячої води. Піддон може бути покритий пліснявою, якщо ваш холодильник не чистили або не спорожняли деякий час, але ви не завжди помітите це, доки не витягнете його.

Перевірте наявність калюж з водою

Невелика кількість води у вашому холодильнику це нормально, але надлишок може бути ознакою зламаної пломби або несправного елемента.

Якщо воду не витирати, волога може створити ідеальний ґрунт для розмноження плісняви, яка дасть про себе знати неприємним, затхлим ароматом.

Очистіть фільтри

Багато сучасних холодильників оснащені повітряним фільтром, який очищає повітря, що циркулює, і водяним фільтром для води в дверному диспенсері або льодогенераторі. Обидва вони, як правило, повинні перевірятися та замінюватися кожні шість місяців.

Завітайте під холодильник

Ви можете думати, що запахи виходять з холодильника, але якщо ви перепробували все і все ще не можете виявити і усунути джерело, може знадобитися більш глибоке очищення.

Від’єднайте прилад від мережі та висуньте його якнайдалі, щоб відкрити простір під холодильником.

Якщо ви не чистите його регулярно, ви можете бути здивовані, побачивши, що під ним можуть бути пролиті напої, крихти або гнила їжа.

Якнайшвидше позбавтеся будь-якого сміття і очистіть підлогу за допомогою пилососа або щітки, а потім протріть ганчіркою, щоб видалити запахи.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: