Skip to content

“Олів’є” з грибами: рецепт смачного салату на Новий рік від Клопотенка

Ксенія Куземко

рецепт "Оливье"

“Олів’є” – невід’ємна частина новорічного столу. Напевно, у багатьох хоч раз виникало бажання трохи урізноманітнити традиційну святкову страву. Як здивувати гостей незвичайним салатом точно знає Євген Клопотенко, передає кореспондент «Наше місто».

Інгредієнти:

  • 250 г печериць
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • Лавровий лист
  • 3 горошини запашного перцю
  • 400-500 г курки (2 курячих філе)
  • 4 шт. яйця (відварених круто)
  • 1 банка зеленого горошку (консервованого)
  • 4 шт. солоних огірків
  • 3 шт. картоплі (відвареної в мундирі)
  • 2 шт. моркви відвареної
  • 3 ст. л. майонезу домашнього
  • Сіль та перець за смаком

Покрокове приготування

Помиті та сухі печериці покладіть у форму для запікання і полийте 1 ст. л. рослинної олії. Сіль додайте до смаку. Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте гриби запікатися протягом 20 хвилин.

Картоплю потрібно відварити в мундирі, почистити та нарізати середніми кубиками. Моркву відваріть, почистіть від шкірки і наріжте кубиками, як картопля.

Куряче філе покладіть у сотейник із підсоленою водою, лавровим листом та запашним перцем. Потрібно варити його 25 хвилин після закипання.

Очистіть круто зварені яйця і наріжте кубиками.

За готовністю куряче філе слід охолодити та нарізати невеликим кубиком. Готові печериці також наріжте кубиком. Те саме зробіть із солоними огірками.

Усі інгредієнти перемішайте в ємності разом із консервованим горошком. Заправте салат домашнім майонезом і перемішайте. Сіль та перець за смаком.

рецепт "Оливье"

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: