Skip to content

Потужний вибух і за секунду не стало п’ятьох: неймовірна історія порятунку з пекла Маріуполя

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Родина врятувала хлопця в Маріуполі

Маріуполь – кривава рана на мапі України. Історії про життя в місті, яке росіяни нещадно знищували, жахають. Неможливо уявити, що довелось пережити людям та яких зусиль коштував порятунок з окупованого пекла. Справжніми янголами-охоронцями для 22-річного Дмитра виявилась звичайна родина маріупольців, яка вже не вперше тікала від російської навали. Якби не Ольга з чоловіком, хлопець міг би залишитись під завалами зруйнованого будинку, повідомляє “Наше місто” з посиланням на Суспільне.

Родина Ольги вже двічі рятувалася від війни: у 2015 році виїжджали з Донеччини, у 2022 – з Маріуполя. Як розповіла жінка, під час авіанальоту в Маріуполі вони врятували з-під завалів 22-річного Дмитра та дівчинку 12 років. Чоловік вижив, дівчинка – померла в лікарні.

“24 лютого зникло опалення. Електрики і води не було. До 2 березня був ще зв’язок. Владика сказав, що в єпархії тече ще трохи вода і можна там укритися. 10 березня у дев`ятиповерхівку, де ми мешкали, прилетіли дві авіабомби. Ми вирішили їхати до єпархії”, — каже Ольга.

Родина думала, що у будівлі єпархії буде безпечніше, бо вона у приватному секторі. Але того ж таки дня на неї також скинули дві бомби.

“Наслідки були жахливі, бо за секунду не стало п’ятьох одразу. Там загинули дворічна дівчинка та її бабуся. У цей час поранило мою маму, засипало уламками. І поранило чоловіка моєї доньки. Поки ми рятували маму, я почула, що хтось кличе на допомогу”, — згадує жінка.

Чоловік Ольги з донькою босоніж побігли на завали, з-під яких витягли парубка Діму і дівчинку Софію.

“У Діми вже на той час не було двох ніг, чоловік з донькою зупинили йому кровотечу. У Софії від вибухої хвилі були пошкоджені внутрішні органи. Їх забрали до лікарні. Але Софія не дожила до ранку, померла” — розповіла Ольга.

Діма, каже переселенка, просив зателефонувати батькові, який на початок війни був у відрядженні у Києві. Номер записали, аби повідомити, та телефони були розряджені, а згодом у них довелося очистити пам`ять.

Врятований Діма. Фото з особистого архіву Ольги

Родині Ольги вдалось виїхати з Маріуполя до Дніпра. Згодом у соціальних мережах побачили фото, де був врятований ними хлопець та контакти батька. Плакала вся родина.

Зараз Діма називає чоловіка Ольги хрещеним. Розуміє, якби вони тоді не опинилися в тому місці, то навряд чи йому вдалося вижити.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: