Skip to content

Через відключення українцям по-новому рахуватимуть платіжки за електроенергію: що змінилось

Новини Дніпра: Оплата електроенергії - Наше Місто

В Україні через відключення електроенергії Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) змінила правила розрахунку сум у платіжках. У випадках, якщо українці не передали вчасно свідчення, нарахування відбуватимуться не за нормативами споживання, а з огляду на понижувальний коефіцієнт. Повідомляє сайт «Наше Місто».

Як пояснили у НКРЕКП, понижувальний коефіцієнт має враховувати період, коли українець не отримував електроенергію. І чим довше не було струму, тим вищим буде коефіцієнт і тим меншою буде сума в платіжці. Це стосується лише тих українців, які не змогли вчасно передати свідчення лічильників. Інші платитимуть згідно з показаннями лічильника.

Оператори системи розподілу також повинні повідомляти НКРЕКП до 25 календарного дня місяця, наступного за розрахунковим місяцем, про величину застосованого знижувального коефіцієнта зміни споживання електроенергії при розрахунку обсягів надходження до електричних мереж.

Що варто робити при відключенні електроенергії:

  • Вимикати всі електроприлади з мережі. Під час відключення електроенергії це обов’язково, оскільки після подачі струму можуть бути перепади напруги.
  • Вмикати електроприлади по черзі. Якщо у вас не було електроенергії, а після її увімкнення ви одночасно почали використовувати і телевізор, і комп’ютер, і пральну машину, це створює великий стрибок напруги. Тому найкраще чекати включення світла з увімкненим освітленням у тій кімнаті, в якій ви перебуваєте. Тільки через пів години можна поступово і по черзі використовувати електроприлади, які вам потрібні.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: