Skip to content

Україну очікує ще один стрибок цін: які продукти подорожчають

В Україні найближчим часом подорожчають продукти, виробництво та зберігання яких потребує великих витрат електроенергії. Про це повідомляє сайт «Наше місто».

Новини Дніпра: які продукти подорожчають - Наше місто

Як відзначив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, насамперед зростуть ціни на м’ясні та молочні продукти, а також кондитерські вироби. За його словами, подорожчає й аграрна продукція, яка взимку вимагатиме додаткових витрат на зберігання.

«Через відключення електроенергії підприємства або припиняють виробництво, через що обсяг продукції скорочується, або самостійно генерують електроенергію. Використання генераторів на паливі коштує приблизно в 5 разів дорожче. Тому ми спостерігатимемо подорожчання низки продуктів на 10-15% залежно від категорії», – каже експерт.

Водночас, ціна на гречку в Україні навпаки зменшиться. Ця динаміка триває з вересня і продовжиться через те, що новий урожай ще повністю не був поставлений у магазини, кажуть експерти. Найближчим часом завдяки збільшенню пропозиції гречка коштуватиме близько 60-55 гривень.

Щодо можливого дефіциту окремих продуктів в Україні, то, за прогнозами фахівців, поки немає підстав говорити про можливу нестачу якихось товарів, але багато залежатиме від поведінки російських окупантів на фронті та стабільності подачі електроенергії.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: