Skip to content

Треш у Кирилівці: окупанти демонтують бази відпочинку та місцевий ринок для оборони Мелітополя

В Кирилівці окупанти демонтують бази відпочинку - Наше Місто

У Кирилівці на Азовському морі відбувається справжня вакханалія. Окупанти за допомогою місцевої гауляйтерки Катерини Уманець, яка втекла з України до Москви через звинувачення в держзраді, а у травні повернулася творити свавілля, ріжуть на метал, усе, що потрапить під руку. Це будиночки на базах відпочинку, кіоски на центральному ринку, елеватори, бази МТО, ферми на околицях і т.д. Конструкції вивозять до Мелітополя для облаштування оборонних рубежів. Детальніше про те, хто така Катерина Уманець і що відбувається в курортному селищі, розповість сайт «Наше місто» з посиланням на Кирилівка.IN.UA.

 «Зірка» Антимайдану

Катерина Уманець прославилася, у негативному сенсі цього слова, у 2013-2014 роках, коли керувала «антимайданом» у Мелітополі. Жінка народилася і виросла в цьому прекрасному південному місті, але любов до рідної країни раптово змінила на обіцянку золотих гір із «золотоверхої». Вона була лідером проросійського руху «Руська весна», організатором провокаційних проплачених мітингів на території Мелітопольського району. У 2017 році брала активну участь у виставі під назвою «Победобесие» на 9 травня. Уманець неодноразово виїжджала до Росії, отримуючи там чималі суми за ведення своєї антидержавної діяльності. Не дивно, що «зіркою» Антимайдану зацікавилося СБУ. Щоб заслужено не загриміти у в’язницю, «Катюша-алкоголічка», як ще називають колаборантку за любов до міцних напоїв втекла до Москви. Там працювала агентом з нерухомості, поки знову не настала її зоряна година.

В Кирилівці окупанти демонтують бази відпочинку - Наше Місто

В Україну повернулася під час повномасштабної війни, здобувши посаду «голови адміністрації» окупованої Корилівки Запорізької області. Там одразу ж розгорнула активну діяльність: обклала підприємців на ринку даниною у розмірі 59 грн на добу, хоча раніше люди реалізували свій товар безкоштовно. Крім того, зобов’язала власників баз відпочинку або їх представників платити винагороду у розмірі 1000 грн щомісяця.

В Кирилівці окупанти демонтують бази відпочинку - Наше Місто

Восени під керівництвом гауляйтерки росіяни провели «перепис» готелів, пансіонатів, санаторіїв та баз відпочинку на Федотовій косі та Пересипі, оголосивши понад 400 із них «безгоспними». Звичайно ж, на такі ласі шматочки відразу ж знайшлися потенційні інвестори у вигляді товстосумів із Москви з Санкт-Петербурга, які висловили готовність «взяти їх у свої руки та зробити оазами туризму на азовському узбережжі». Начебто вони до того такими не були.

Адже Кирилівка, навіть попри засилля медуз, останніми роками переживала туристичний бум. Українці із задоволенням їхали відпочивати на курорт, починаючи з травня місяця до вересня. Адже тут було все, що душа забажає, – і дешеве житло в приватному секторі, і номери в нових базах відпочинку, які за рівнем комфорту нічим не поступалися хорошим готелям в Єгипті та Туреччині. Крім того, власники, враховуючи те, що корнероти найближчими роками не зникнуть, набудували безліч басейнів. Плюс великий аквапарк, дельфінарій, парки розваг, динозаврів, дискотеки, кафе та ресторани. Все це перетворило селище на один із найпопулярніших курортів на Азовському морі.

Рідна Кирилівка

Як би ми не критикували Кирилівку, а їхали туди щоліта з усіх куточків України. Бо своє, рідне. Бо близько. Охолоджена креветка з келихом пива, вино на розлив, чебуреки прямо з жару, пончики та пахлава – і все це прямо на березі стали візитною карткою Кирилівки. І навіть битва за місце під безкоштовним парасолькою-грибочком або навісом на центральному пляжі ніяк не засмучували, а навпаки заохочували відпочиваючих. І зараз, згадуючи засипане зірками серпневе небо чи спекотний день і катання на хвилях у штормовому морі, кожен крадькома витирає сльозинку, сподіваючись вже 2023 року повернутися до улюбленої Кирилівки.

Зимівка на березі Азовського моря

Ну, а поки що курортне селище переживає не найкращі часи. Мало того, що окупанти ріжуть на метал бази відпочинку, вони ще й їх розкрадають, виносячи все, що, на їхню думку, може стати в нагоді в «господарстві». Це і меблі, і сантехніка, і бойлери із кондиціонерами. Факти крадіжки з баз відпочинку зафіксовані й у невеликому селі Степанівка Перша, яке майже впритул примикає до Кирилівки з боку коси Пересип. Цей курорт знають переважно прихильники тихого відпочинку, без шуму дискотек і необхідності займати місце на пляжі о шостій ранку. Тут слабо розвинена туристична інфраструктура, що компенсується нижчими цінами на житло та гарними видами на глиняні урвища, які мають різну висоту. Відомо, що рашисти обікрали там кілька готелів.

В Кирилівці окупанти демонтують бази відпочинку - Наше Місто

 Окупанти заселяються у дитячі табори, санаторії, приватні будинки як у Кирилівці, так і в інших селищах Якимівської ОТГ. Відомо, наприклад, що нещодавно чергова колона заїхала до дитячого оздоровчого табору у селищі Богатир (Алтагір) на березі Молочного лиману.

Місцеві жителі в шоці від того, що відбувається, адже з березня по вересень вони практично не бачили російських військових на території селища. І хоч і втратили заробіток через «мертвий» сезон, загалом відчували себе у відносній безпеці. На жаль, зараз перспектива зимівлі окупантів на березі Азовського моря стає дедалі очевиднішою. У Мелітополі вони хоч і риють окопи та встановлюють протитанкові їжаки, збігати воліють на безпечнішу відстань, наївно вважаючи, що ЗСУ їх там не дістануть. Але приклад Херсона доводить протилежне. Де б орки не ховалися, їм лишилося недовго.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: