Skip to content

Попіклувались заздалегідь: Геннадій Корбан про роботу критичної інфраструктури Дніпра

Новини Дніпра: Корбан про критичну інфраструктуру

Прийдешня зима стане однією з найскладніших в історії Незалежної України. Держава-терорист не полишає спроб занурити нашу країну у темряву та холод, продовжуючи бити по об’єктах критичної інфраструктури. У Дніпрі ще з травня ведеться робота з забезпечення критично важливих підприємств необхідним обладнанням. Про це в ефірі марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV розповів керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, пише “Наше місто”.

За словами Геннадія Корбана, рішення про відміну мита на ввоз генераторів в Україні було прийняте дуже пізно. 

“На жаль, воно прийняте із запізненням як мінімум на два місяці, а як максимум – на півроку. Ми почали їх купувати у травні місяці. А звільнили лише зараз. Тобто, коли ми вже все купили для міста. Розумієте? Ми платили всі збори, податки, ПДВ та все, що належить. Те, що зараз не платитимуть при ввезенні цього обладнання. Мені шкода, що уряд діє абсолютно неактуально. Тобто не на три кроки наперед думає. І мені шкода, що витрачено зайві кошти всього нашого міста для ввезення генераторів.

Проте, оскільки ми розпочали ці процедури ще у травні місяці, ще раз хочу запевнити всіх мешканців, що наші мережі, водоканал, тепломережі, електричні мережі, ДТЕК, Дніпрогаз, які загалом не є структурними міськими підрозділами, але всі забезпечені генераторами заздалегідь.

Тому критична інфраструктура у нашому місті забезпечена практично всім.

Повірте, що всі ці питання враховуються з фахівцями. Але те, що стосується спецобладнання, яке за декретом уряду тепер уже звільнено від зборів та податків – на щастя, ми його закупили заздалегідь. Ми заздалегідь забезпечили себе цим, і, на жаль, не змогли заощадити грошей, бо уряд пізно вжив цих заходів. Могли б подумати, як і ми у травні місяці.

Тому сподіваюся, що все буде добре, і нас біда обійде стороною, і люди будуть із теплом, з водою, зі світлом, принаймні у Дніпрі, – розповів Геннадій Корбан.

Окремо керівник Штабу оборони Дніпра звернув увагу на питання електропостачання.

“Щодо світла ми повинні розуміти, що залежимо від усієї енергосистеми, це загальний баланс, це спільні мережі. І, звісно – як почуватиметься енергосистема в інших регіонах, це теж матиме значення і відбиватиметься на Дніпрі та Дніпропетровській області.

Поки що на сьогодні, як ми бачимо, у нас ситуація набагато краща, ніж у Києві, Житомирі та інших містах великих. Це завдяки діям мера, завдяки діям команди мера, завдяки діям фахівців, які працюють і працювали весь цей час наперед для того, щоб забезпечити системи необхідними запасами генераторів, муфт, кілець, проводів, кабелів і так далі, там дуже багато позицій, щоб забезпечити роботу всієї критичної інфраструктури”, – підсумував Геннадій Корбан.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: