Skip to content

Віктор та Олена Пінчуки створять новітній центр для реабілітації важкопоранених у Дніпрі – RECOVERY

Центр для реабілітації важкопоранених у Дніпрі - Наше Місто

Віктор та Олена Пінчуки розпочали національний проєкт RECOVERY, метою якого є реабілітація, допомога в протезуванні та лікуванні тяжкопоранених під час війни. Один із новітніх центрів розташується у Дніпрі. Відповідний меморандум про співпрацю підписали представники Фонду Віктора Пінчука з керівниками лікарні та міською владою, повідомляє сайт «Наше місто».

Центр для реабілітації важкопоранених у Дніпрі - Наше Місто

Проект RECOVERY сфокусується на декількох напрямках. Один із головних – створення національної мережі реабілітаційних центрів для людей, які отримали важкі поранення внаслідок бойових дій. Новітні центри будуть відкриті на базі медичних закладів у п’яти областях України. Один з них розташується у Дніпрі.

«Із Фондом Віктора Пінчука співпрацюємо не вперше, зокрема системну допомогу місто отримувало під час епідемії Covid-19. Теперішня допомога не менш вагома: наша країна переживає важкі часи і дуже важливо, що підтримка медичного персоналу та пацієнтів залишається у пріоритеті», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Дніпровської міськради Андрій Бабський під час підписання меморандуму.

Центр для реабілітації важкопоранених у Дніпрі - Наше Місто

Центр у Дніпрі буде оснащено обладнанням і тренажерами за кращими світовими стандартами. Тут вже розпочато підготовку проекту з ремонту та реконструкції.

«Фонд Віктора Пінчука допоможе нам розширити і реорганізувати наш реабілітаційний центр. Відділення у нашій лікарні вже працює два роки і надає допомогу пацієнтам з ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату. Але з 24 лютого у нас різко зросла кількість таких пацієнтів. В рамках проекту буде облаштовано новий реабілітаційний зал та створено 8 нових палат, де будуть впроваджені всі принципи інклюзивності для роботи з пацієнтами з інвалідністю, ампутантами», – розповідає лікарка Наталія Олександрівна.

Центр для реабілітації важкопоранених у Дніпрі - Наше Місто

Також у рамках національного проекту RECOVERY пацієнти зможуть пройти складне протезування за кордоном або лікування і реабілітацію в українських партнерських приватних клініках. Крім того, медичні фахівці зможуть взяти участь в освітніх програмах міжнародного рівня.

«Перелік обладнання для реабілітаційних центрів формується за допомогою експертів галузі у співпраці з лікарями партнерських медичних закладів. Такі центри – це вагомий внесок в програму реабілітації постраждалих внаслідок бойових дій, а також можливість віддячити нашим героям і допомогти якнайшвидше відновити своє здоров’я та повернутися до нормального життя», – підкреслила Тетяна Каптєлова, представниця Фонду Віктора Пінчука.

Джерелом фінансування проекту RECOVERY є кошти, залучені від продажу знакової скульптури художника Джеффа Кунса Baloon Monkey (Magenta) – «Мавпа із повітряних куль (пурпурна)». Робота була представлена Віктором та Оленою Пінчуками на аукціоні Christie’s і продана за 11,5 мільйонів доларів. Всі кошти залучені від продажу будуть направлені на гуманітарну допомогу Україні.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: