Skip to content

Крим з Дніпра: що відомо про долю собаки, яка плакала на місці ракетного удару

Новини Дніпра: Історія собаки Крима - Наше Місто

Пес Крим, який вижив внаслідок ракетного удару по Дніпру 29 вересня, зараз перебуває на лікуванні в КП «Зооконтроль». Тварина в стресі, але вже оговтується. Сьогодні Крим вийшов на одну з перших прогулянок, повідомляє сайт «Наше місто».

Новини Дніпра: Історія собаки Крима - Наше Місто

«Крим став відомим не тільки на всю Україну, а і на весь світ завдяки фотографіям і відео, на яких бідолашна тварина плакала на місці зруйнованого ракетою будинку. Його привезли в КП «Зооконтроль» у важкому стані. У пса вже були проблеми з серцем. До них додалися контузія, часткова глухота, дуже великий стрес. Перші дні він нікого до себе не підпускав, сидів у клітці. У цієї собаки взагалі важка доля. Його цуценям привезли з Криму в Дніпро, звідси і таке ім’я. У нього було дворове життя. Що буде з ним далі, поки невідомо. Родичі на зв’язок виходили. Але ви самі знаєте, що на місці ракетного удари будинки повністю зруйновані. Та й собаці треба підлікуватися. Крім того, бажаючих його забрати дуже багато, як в Україні, так і за кордон. Так що, без сім’ї він не залишиться», – розповів депутат міськради Антон Андрієнко.

Новини Дніпра: Історія собаки Крима - Наше Місто
Новини Дніпра: Історія собаки Крима - Наше Місто

Начальник відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко розповіла стан Криму.

«Тварині 12 років. У нього серцева недостатність через поважний вік. Крім того, була знайдена пухлина. Проте це не першочергова задача. Треба спочатку нормалізувати загальний стан здоров’я. Далі лікарі будуть дивитися, що робити далі. Апетит поки не дуже гарний, але потроху починає їсти. Контузія потихеньку проходить. Тварина отримує все необхідне лікування. Веде себе поки що досить агресивно, що й зрозуміло після пережитого. Собака була в епіцентрі вибуху», – розповіла вона.

Новини Дніпра: Історія собаки Крима - Наше Місто

Ірина Пономаренко додала, що у КП «Зооконтроль» зараз дуже багато тварин з зони бойових дій, яким потрібна допомога, а багатьом – нові родини.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: