Skip to content

Рецепт густої томатної пасти: найкорисніший і найсмачніший продукт

Ксенія Куземко

Рецепт густої томатної пасти: найкорисніший і найсмачніший продукт

Томатна паста має бути у кожної господині. Цей універсальний соус зробить будь-яку страву смачнішою. Томатна кислинка відмінно відтіняє смак м’ясних продуктів, прикрашає борщ, незамінна в піцах і спагетті. Кореспондент «Наше місто» докладніше розповість, як зробити томатну пасту за незвичайним рецептом.

Інгредієнти

  • Помідори: 3 кг
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

1.Помідори ретельно миємо від бруду, пилу і даємо трохи стекти зайвій воді.

2.Після цього нарізаємо на 2 -4 частини залежно від розміру. Плодоніжки вирізаємо.

3.Подрібнюємо у блендері. Якщо такого немає, просто пропускаємо через м’ясорубку з дрібними ґратами.

4.Виливаємо помідорну масу в миску або каструлю, ставимо на середній вогонь.

5.Варимо щонайменше 2 -2,5 години. Спочатку маса буде сильно пінитися, її потрібно періодично мішати.

6.Коли томатний соус трохи провариться, піна пропадає сама собою.

7.Уварюємо масу в половину, додаємо сіль до смаку. Перемішуємо і ще варимо 15 хвилин.

8.У цей час миємо та стерилізуємо баночки та кришки. Ще гарячу томатну пасту розкладаємо у підготовлену тару. Закочуємо і перевертаємо верх дном. Укутуємо до повного остигання.

9.Зберігається заготівля в прохолодному та темному місці.

Рецепт густої томатної пасти: найкорисніший і найсмачніший продукт

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: