Skip to content

Тарифи, виплати ВПО та виїзд чоловіків за кордон: що змінилось з 1 вересня

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Зміни з 1 вересня

З 1 вересня вступають в силу деякі зміни, які стосуються роботи пунктів обміну валют, виплат ВПО та можливості виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Про всі зміни, які є актуальними з початком осені розкажуть журналісти сайту «Наше місто».

Тарифи

Ще наприкінці липня Верховна Рада України ухвалила законопроект, який передбачає встановлення мораторію на підвищення тарифів на теплопостачання для населення. Мораторій діятиме протягом воєнного стану в Україні та шість місяців після його завершення.

Ціна газу для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, що застосовувалася станом на 24 лютого 2022 року. Тож, тариф на газ також залишається незмінним.

Ціна електроенергію залишається на довоєнному рівні:

  • до 250 кВт-год – 1,44 грн/кВт-година;
  • понад 250 кВт-год – 1,68 грн/кВт-год.

Тарифи на водопостачання та водовідведення також залишаються незмінними. Нагадаємо, в Дніпрі тариф становить 31,356 грн за кубометр води (у тариф входить вартість доставки води та водовідведення).

Робота обмінників

До 31 серпня обмінники мали обладнати приміщення системами технологічного відеоконтролю. Без таких систем не можуть зпрацювати усі небанківські фінансові установи та оператори, які здійснюють торгівлю валютою.

Виплати ВПО

Уряд вніс зміни до порядку здійснення виплат внутрішньо переміщеним особам, закріплені відповідною постановою.

Передбачено наступні зміни:

1. У разі включення територіальної громади до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), допомога надається з 1 числа місяця, наступного за місяцем, в якому відповідну громаду включено до такого переліку.

2. Допомога призначається органом соціального захисту населення протягом десяти робочих днів з дати надходження заяви про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

3. Якщо ВПО змінювала своє місце обліку та не отримала належну їй по праву допомогу, виплата призначається за останнім місцем обліку.

4. Якщо ВПО подала заяву про отримання допомоги через Дію до 30 квітня 2022 року, але її не отримала, допомога надається за весь період, коли така особа мала на неї законне право. Повторну заяву треба подати до 1 жовтня.

Виїзд чоловіків за кордон

З 1 вересня в тестовому режимі має запрацювати програма «Євідрядження», яка дозволить військовозобов’язаним чоловікам на 7 днів покидати територію України. Скористатись послугою зможуть чоловіки за такими правилами:

  • якщо ви ФОП чи юридична особа приватної форми власності,
  • маєте гроші на заставу державі у 200 тисяч гривень

27 серпня Уряд дозволив виїзд і військовозобов’язаним морякам. Зробити вони це зможуть, отримавши дозвіл Територіального центру комплектування.

Читайте також: Відбулося масштабне оновлення “Дії”: які послуги стали доступними.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: