Skip to content

90 % шкіл Дніпропетровської області розпочали навчання дистанційно

90 % шкіл Дніпропетровської області розпочали навчання дистанційно - Наше Місто

1 вересня новий навчальний рік розпочався у 834 закладах загальної середньої освіти Дніпропетровської області, які здійснюватимуть освітній процес для понад 340 тис. учнів. Рішення про формат навчання у школах ухвалювалися міськими, сільськими, селищними радами та засновниками приватних закладів освіти, враховуючи безпекову ситуацію на кожній окремій території, а також думки батьків та педагогічних колективів.

«Органи місцевого самоврядування ухвалили рішення щодо організації освітнього процесу, відповідно до яких 90 % закладів загальної середньої освіти області працюватимуть у дистанційному форматі, інші — за змішаною формою навчання. До 1-х класів у 2022-2023 навальному році зараховано 26 тис. дітей, з них понад 1 тис. із числа внутрішньо переміщених осіб. Загалом до шкіл області зараховано майже 12 тис. дітей переселенців. Якщо діти продовжуватимуть приїжджати до нашої області, школи зараховуватимуть їх на навчання», — розповіла під час брифінгу 1 вересня заступниця начальника управління дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти – начальниця відділу загальної середньої освіти департаменту освіти і науки  ДніпроОВА Людмила Телегіна.

Вона також додала: «Заклади освіти усіх 86 територіальних громад готові забезпечувати якісне навчання дітей, які в умовах воєнного стану вимушені змінити місце свого проживання. Понад 42 тис. школярів області (близько 12 % від загальної кількості) перебувають за кордоном і продовжуватимуть отримувати українську освіту онлайн або за сімейною формою чи екстернатом. Сьогодні о 9:00 заклади освіти долучилися до всеукраїнського уроку «Повертаємось до навчання», який транслювався у прямому ефірі спільного телевізійного марафону за участю відомих українців».

У школах Дніпра навчання розпочалося і проводитиметься дистанційно.

За словами заступниці начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олени Яковенко, попередньо серед батьків двічі проводилося опитування щодо форми навчання і вони обрали дистанційну. Тому відповідним рішенням міської ради було затверджено дистанційну форму навчання у підпорядкованих комунальних закладах загальної середньої та дошкільної освіти.

 «Щоб покращити якість дистанційного навчання провели освітній марафон, до якого долучилися понад 4,5 тис. педагогів Дніпра, які опанували різні платформи, методики, інновації в освітньому процесі. Наприкінці серпня таке навчання розпочалося для керівників, вихователів, методистів закладів дошкільної освіти. Загалом мережа закладів загальної середньої освіти Дніпра залишилася незмінною — це 154 заклади, з них 152 — денні школи і два заклади для дітей з особливими освітніми  потребами. Загалом у 2022-2023 навчальному році у школах Дніпра здобувають освіту 104 тис. 282 учні, з них 8 тис. 545 — у перших класах. Також у місті 175 дитячих садочків, три інклюзивно-ресурсні центри та центр професійного розвитку», – додала Олена Яковенко.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: