Skip to content

У росії помер перший і єдиний президент СССР Михайло Горбачов

Новини Дніпра: Михайло Горбачов помер - Наше Місто

Російські ЗМІ повідомляють, що 30 серпня ввечері після тяжкої та тривалої хвороби помер Михайло Сергійович Горбачов. Йому у березні виповнився 91 рік. Він був останнім генеральним секретарем ЦК КПРС, а згодом – першим та єдиним в історії президентом Союзу радянських соціалістичних республік (1990-1991), повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ТСН.

Зазначимо, Горбачов був першим та останнім президентом СРСР у період з 15 березня 1990 року до 25 грудня 1991 року. Крім того, він був останнім генеральним секретарем ЦК КПРС та головою президії Верховної Ради СРСР.

Горбачов у січні 1987 року на пленумі ЦК КПРС дав старт політиці демократії та гласності, яка надалі призвела до ринкової економіки, вільних виборів та розпаду СРСР.

Як Горбачов реагував на війну РФ проти України

У липні журналіст Олексій Венедиктов, який був близьким другом Горбачова, заявив, що той був в шоці, побачивши, як російський диктатор Володимир Путін зруйнував справу його життя.

«Я можу вам сказати, що він розчарований, звичайно, він розуміє, що відбувається. Це була справа його життя. Свободи – це справа Горбачова», – заявив Венедиктов, нагадуючи про політику розбудови та гласності, яка передбачала, зокрема, свободу слова та віросповідання.

Категорія: Новини Дніпра, Новини політики Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: