Skip to content

Скандал з розкраданням гуманітарки у Запоріжжі: серед підозрюваних голова ОВА та його заступниця

Скандал з розкраданням гуманітарки у Запоріжжі - Наше Місто

Скандал з розкраданням гуманітарної допомоги у Запоріжжі набуває обертів. Агент НАБУ Євген Шевченко оприлюднив допис, у якому звинуватив у страшних злочинах керівництво Запорізької області – голову Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, його заступницю, відому волонтерку Злату Некрасову, секретаря міськради (фракція «Слуга народу») Анатолія Куртєва та депутат облради Віктора Щербину, повідомляє сайт «Наше Місто».

«Вони підозрюються у тому, що за ці півроку було розкрадено – увага:

– 22 морські контейнери!!!

– 389 залізничних вагонів!!!

– 220 вантажних автомобілей!!!

Вся ця допомога призначалася для людей, для біженців, переселенців, а також для військових!!! Суми, про які йдеться – мільйони доларів США!!!», – написав Шевченко.

У всіх причетних проходять обшуки. Список злочинців неповний – слідчі дії тривають. Також вивчається ступінь вини та притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб торгівельних мереж, задіяних у схемі розкрадання і продажу гуманітарної допомоги.

Як відомо, Олександр Старух був назначений головою Запорізької ОВА з подачі очільника ОП Андрія Єрмака. Більш того, у березні Старуха та його заступницю Злату Некрасову відзначили державними нагородами. Про це ідеться у відповідному указі Президента України Володимира Зеленського.

До речі, голова штабу тероборони Дніпра Генадій Корбан у свої виступах неодноразово просив прибрати «виродків» з керівництва Запорізької області, на що йому відповіли, що він прагне захвати владу на Запоріжжі.

Скандал з розкраданням гуманітарки у Запоріжжі - Наше Місто

Довідка: За даними з Opendatabot, Вемір Суренович Давітян є власником 5 компаній: ТОВ “ЮФ “Новем” (Київ), ТОВ “ДВ Інвест” (Київ), ТОВ “БІЗГРУП” (Київ), ТОВ “ДВ Девелопмент груп” (Київ) і ТОВ “Группа 9” (Дніпро), у перших двох він директор.

Також Давітян значиться бенефеціаром охоронної компанії “Дніпро”, зареєстрованої в Києві.

Категорія: Війна, Кримінал, Новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: