Skip to content

Літній відпочинок в Одесі-2022: скільки коштує вікенд у Південній Пальмірі

Новини Дніпра: Літній відпочинок в Одесі-2022

Одеса як місце літнього відпочинку не потребує окремої реклами. Але цього року війна внесла свої жахливі корективи не лише в туристичний сезон, а й у життя міста загалом. Можна сказати, що сезону не було ніякого, ні низького, ні високого. Люди не ризикують надовго приїжджати на дорогий курорт, пляжі якого заміновані, а з неба будь-якої миті може прилетіти ракета. Але водночас у літні місяці порівняно з весною стало трохи спокійніше, відкрилися аквапарки, готелі з басейнами, більшість популярних ресторанів, і українці почали обирати Одесу як місця для короткострокового відпочинку, найчастіше для проведення вікенду. Скільки коштує відпочити у Південній Пальмірі, розповіли експерти медіа-проекту Rest.ua.

Ситуація з безпекою

Росія ніколи не приховувала, що розглядає Одесу як одну зі своїх основних цілей, і від початку повномасштабного вторгнення тероризує обласний центр ракетними ударами. Крім того, загрожує авіатаками, постійно демонструючи присутність бойових кораблів поблизу Одеського узбережжя. У березні-квітні флот країни-агресора підпливав так близько, що його було видно з міських пляжів. Окупанти загрожували висадкою десанту, оточенням Одеси з боку Миколаївської області та захопленням, але, на щастя, завдяки зусиллям ЗСУ їхні плани пішли слідом за знаменитим російським кораблем.

Фото: Reuters

В останні місяці, згідно з даними Британської військової розвідки, загрозу висадки десанту в Одесі практично нейтралізовано. Кораблі Чорноморського флоту росії займають оборонні позиції і не мають ефективного контролю над морем. Проте загроза завдання ракетних ударів по території всієї України з них зберігається.

Протягом літа ситуація в Одесі щодо безпеки нічим не відрізняється від того ж Дніпра, Вінниці чи Львова. Сирени звучать дуже часто, «прильоти» теж трапляються. Один із останніх ракетних ударів був нанесений 24 липня по морському порту. Сталося це через декілька годин після «зернових» переговорів у Туреччині, де ворог пообіцяв не чіпати порти, звідки вивозитиметься зерно. Тож, якщо їхати до Одеси, то краще уважно стежити за сповіщеннями про тривоги та пережидати їх у сховищах.

Море під забороною

Перше і головне, що треба знати, збираючись до Одеси, – насолодитися відпочинком біля моря не вдасться. Біля берегу дрейфують міни, які будь-якої миті можуть опинитися на суші і здетонувати. Тоді трагедії не уникнути. На щастя, у самому обласному центрі смертельних випадків не було. А от на Одещині неодноразово траплялися. Останній – найстрашніший. У курортному селищі Затока 14 серпня на міському пляжі стався вибух, який забрав життя трьох чоловіків. За попередньою інформацією, це були будівельники, які працювали на одній із баз відпочинку. Чоловіки вирішили освіжитись у морі, за що поплатилися життям.

Фото: Reuters

Незважаючи на небезпеку, одесити та гості міста виїжджають на узбережжя цілими родинами. Поліцейські, які патрулюють зони відпочинку, втомилися їх виганяти звідти. Купаються, щоправда, одиниці. Інші засмагають. Люди беруть із собою відра, черпають ними морську воду та обливаються. Отакий він суворий, відпочинок під час війни в Одесі-мамі!

Фото: Reuters

Зрозуміло, що для людей, які приїхали до Південної Пальміри перепочити та змінити обстановку, такий варіант не підходить. Тим більше, що відпочити біля води тут цілком можливо. Щоправда, без морського бризу і не безкоштовно.

Свої послуги городянам та гостям міста пропонують численні готелі та розважальні центри. Офіційно дозволено відпочинок в аквапарках «Одеса» та Hawaii, а також у пляжних зонах з басейнами Portofino Hotel Beach Club, «Ібіца», Maristella Marine Residence та Beach-club Nemo та ін.

Аквапарки

Аквапарк «Одеса» знаходиться на виїзді з міста у бік ринку «7 кілометр». Тут, окрім численних гірок, дитячої аква-зони та водних атракціонів, є три великі басейни, у тому числі хвильовий, а також півкілометрова річка. Отже, місця під сонцем та у воді вистачить усім. Вартість квитка у будні: дорослий 600 грн, дитячий 450 грн, у вихідні: дорослий 700 грн, дитячий 450 грн. Доїхати до нього можна громадським транспортом.

Аквапарк Hawaii знаходиться практично на березі Чорного моря, у самому серці прекрасної Аркадії. У будні дні вартість відпочинку: дорослий на повний день 800 грн., дитячий 450 грн., у вихідні: дорослий 900 грн., дитячий 450 грн. Якщо відпочивати півдня, то, відповідно, ціна буде майже вдвічі нижчою. У Hawaii є VIP аква-зона, де можна орендувати власне бунгало за 1400 грн на день та насолоджуватися відпочинком окремо від інших гостей.

Якщо немає бажання кататися на гірках, а хочете тільки поплавати, тоді краще орендувати номер в готельному комплексі з басейном або просто купувати денний квиток. Тим більше, що багато одеських готелів, які у минулі сезони не пускали на свою територію сторонніх, зараз думку змінили. Більше того, встановили досить демократичні ціни на оренду шезлонгів та іншої пляжної атрибутики, а також пропонують 50% знижки, якщо ви вибираєте вечірній відпочинок, наприклад, з 17-ти до 20-ти. За день біля басейну з людини потрібно буде віддати 400-600 грн харчування і напої, оскільки проносити їжу з собою суворо заборонено.

Де зупинитися

Що стосується оренди житла, то, за словами експерта Служби бронювання Море24.uaОлександра Мостового, через дуже маленький туристичний потік готелі сильно демпінгують, намагаючись хоч якось утриматися на плаву.

«Зняти номер-стандарт у центрі Одеси можна за 400-600 грн на добу та навіть дешевше. У вартість входить телевізор, кондиціонер, санвузол. Якщо хочете жити в готелі з басейном, то це буде вдвічі дорожче – від 1200-1500 грн на добу. А ось із подобовою орендою квартир інша ситуація. Через те, що в місті багато переселенців, ціни залишилися на довоєнній позначці, а то й дорожчі», – сказав він.

Як бачимо, навіть під час війни не варто розраховувати на те, що Одеса сильно подешевшала. Вікенд на двох у готелі з басейном та харчуванням, вечерею в одеському ресторані та кишеньковими витратами буде коштувати не менше 5 тис. грн. Можна, звичайно, і вдвічі дешевше, якщо просто призначити коротке побачення з улюбленим містом та обійтися без відпочинку біля води. А все інше обов’язково надолужимо наступного року!

Категорія: Новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: