Skip to content

Відтягували людей, щоб кров не натекла у колодязь: інтерв’ю з комендантом укриття у Маріуполі

Аліна Рудич

Новини Дніпра: комендант укриття в Маріуполі Євгеній Тузов

Маріуполь – біль у серці кожного українця. Те, що зробили з прекрасним містом на березі Азовського моря російські нелюди, просто не вкладається в голові. Розповіді людей, які пережили реалії маріупольського пекла, жахають. Своєю історією виживання в блокадному місті поділився волонтер Євгеній Тузов, який завдяки своїм лідерським якостям та дисципліні зумів організувати укриття для понад 6 тисяч людей. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на «Дніпро Оперативний».

До початку активної фази російсько-української війни Євгеній займався волонтерством – допомагав на Сході. Також він тренував спортсменів, навчав різним бойовим мистецтвам. Багато хто його й досі знає як “Жека тренер”.

Історії Євгена про життя в пеклі інколи неможливо збагнути: як люди шукали їжу, ліки, а головне – воду. Одного разу до криниці, куди волонтери приїжджали за водою прилетіла міна. Всі, хто там знаходився, загинули.

«Приїхали до колодязя, набрали води, поїхали. Повертаємось – всі лежать, бо міна туди прилетіла. Відтягли людей, які були ближче до колодязя, щоб кров не натекла у воду, і продовжили набирати, бо вода потрібна», – згадує Євгеній.

Повну версію інтерв’ю Євгенія дивіться у відео:

Читайте також: Взяв кредит, щоб рятувати людей з Маріуполя: волонтер з Дніпра вже 4 місяці в полоні росіян.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: