Skip to content

Чому у Дніпрі під час тривоги зупинявся електротранспорт і що буде далі

Електротранспорт під час тривоги - Наше Місто

У вівторок, 2 серпня, у Дніпрі під час вечірньої повітряної тривоги зупинився рух трамваїв і тролейбусів, що викликало здивування та обурення з боку багатьох пасажирів, адже про подібне ніхто городян не попереджав. Чому зупинявся транспорт і що буде далі, пояснив заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради Володимир Сусленков, повідомляє сайт «Наше Місто».

Електротранспорт під час тривоги - Наше Місто

«Вчора, 2 серпня, була отримана оперативна інформація про те, що Росія готує ракетні удари по деяких обласних центрах України, у тому числі і по Дніпру.

Електротранспорт найбільш уразливий, тому що підключений до електромережі. Тому було ухвалено рішення під час повітряної тривоги прибрати трамваї та тролейбуси з мостів та віадуків. А також з метою безпеки призупинити рух на схилах та підйомах. Що ми й зробили. Водії зупинили потяги на зупинках, пояснили пасажирам, що відбувається і попросили пройти в укриття. Після того, як стало зрозуміло, куди летіли ракети, рух було відновлено», – розповів Володимир Сусленков.

Володимир Сусленков додав, що у Дніпрі і раніше припинявся рух трамваїв та тролейбусів під час тривоги, коли була оперативна інформація по Дніпру. Просто раніше це не збігалося з годиною-пік, як 2 серпня.

«У майбутньому орієнтуватимемося щодо ситуації. Якщо знову буде інформація, що ракети летять на Дніпро, рух зупинятиметься. Залишатися людям у салоні транспорту чи ні, це справа кожного. Щодо повернення коштів, то законодавством це не обумовлено. Але пасажир може скористатися своїм квитком, коли його транспорт відновить рух», – зазначив Сусленков.

Електротранспорт під час тривоги - Наше Місто

Володимир Сусленков також додав, що приватні перевізники мають діяти згідно зі своїми інструкціями.

Нагадаємо, що у Києві з 1 серпня наземний громадський транспорт, у тому числі й приватні перевізники, під час повітряної тривоги мають зупиняти рух у безпечному місці відповідно до Правил дорожнього руху. Пасажири повинні залишити салон та пройти до найближчого укриття.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Питання/відповідь, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: