Skip to content

Аномальна спека охопила Європу: чи чекати на пекло у Дніпрі (Відео)

Софія Танченко

Прогноз погоди у Дніпрі. Новини Дніпра

Останнім часом у Західній Європі спостерігається жахлива спека. У деяких країнах показники доходили до +45+48 градусів. Через що виникають сильні пожежі. Гинуть люди. І синоптики прогнозують тільки подальше посилення спеки. Але в Україні температура повітря не така висока. Як розказав журналістам «Наше місто» начальник Дніпропетровського регіонального центр з гідрометеорології Василь Гринчак, це зумовлено зіткненням декількох повітряних мас.

«Останніми десятками років спека в Західній Європі зумовлена інтенсивним міжширотним обміном повітряних мас. Тобто в Європу заходить гаряче повітря з Африки. У нас в Україні і в Східній Європі трошки інші атмосферні процеси. Тобто у нас більший вплив мають північні, північно-західні повітряні маси. Тому при зіткненні ці атмосферні процеси не дають гарячому повітрю з Африки проникати в Україну», – зазначив Василь Гринчак.

Також за словами Василя Гринчака, цього року у Дніпрі ніяких температурних рекордів не спостерігалось. Навіть навпаки, с кожним роком літо стає все менш спекотним. Порівняно з кількома попередніми роками, температура знизилась на 3-5 градусів.

З опадами також все в межах норми.

https://www.youtube.com/watch?v=z8PFdTpCBb0

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: