Skip to content

Дай Бог пережити живими-здоровими цю зиму: мер Дніпра заявив, що треба готуватись

Філатов про важку зиму - Наше Місто

Міський голова Дніпра Борис Філатов в ексклюзивному інтерв’ю журналістам «Наше місто» розповів, чому вважає, що нинішня зима для українців буде дуже важкою, і що починати до неї готуватися треба вже зараз.

– Не хочу людей лякати, але треба готуватися, що далі може бути гірше. Ми розуміємо, що у нас з економікою, з гривнею, як може скластися ситуація з опалювальним сезоном. Дай Бог нам усім пережити живими-здоровими цю зиму. Ми спілкуємось із урядом. Намагаємось виробити якісь механізми. Але краще не буде. Ми сподіваємося на краще, але маємо об’єктивно оцінювати реальність.

Фактично, зараз у нас немає портів. Немає працюючих підприємств Маріуполя… Куди відвантажуватимуть продукцію криворізькі ГЗК? А якщо вони почнуть зупинятися – де працюватимуть десятки тисяч людей? Олександр Вілкул дуже сильно переживає з цього приводу. Але він сам не вирішить проблему.

А коли «позитивні блогери» а-ля Арестович розводять людям «рожеві соплі», а ті їх слухають, відкривши рота. Я вважаю, що із суспільством має бути чесний діалог. А не так, що ми щось робимо, потім робимо вигляд, що не зробили і відморожуємося, або намагаємося на єдиному ТБ-марафоні розповідати казки…

Людям треба пояснювати. Не треба лякати, панікувати, але люди мають розуміти. Можливо, варто скоротити свої витрати. Перестати витрачати гроші на те, що не потрібне. Здобути другу професію. Консервацію зробити нарешті.

 А нам розповідають, що «завтра буде добре». Можливо буде. Але до цього треба ще дожити.

Навіть якщо раптом виб’ємо росіян на кордон станом на 24 лютого, то ЗСУ газ не закачає до труб. А газ уже більше 2 тис. дол. за кубометр.

Можна вірити у ЗСУ, але це – непорівнянні речі. Тому що Росія веде війну на різних фронтах – військовому, енергетичному, економічному, інформаційному.

Можна вірити у ЗСУ, вони – герої та роблять усе як треба. Але від цього не скасовується російська пропаганда. Вони не закриють рота Соловйову.

…З людьми треба працювати. Щоб не виявилося, що коли настануть великі проблеми, народ почне обурюватися, ставити питання – чому не попередили?

Категорія: Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: