Skip to content

Видовищний зорепад Персеїди 2022: коли і де спостерігати в Україні

Ксенія Куземко

Видовищний зорепад Персеїди 2022: коли і де спостерігати в Україні

Головний зорепад року: метеорний потік Персеїди. Щороку у серпні українці можуть спостерігати цю красу на небі. Космічне явище отримало назву “зірковий дощ”, передає кореспондент «Наше місто».

Що таке зорепад Персеїди

Персеїди – найяскравіше астрономічне явище літа, яке починається із середини липня і закінчується наприкінці серпня. Воно відбувається щоліта, коли Земля, обертаючись навколо Сонця, проходить через орбіту комети Свіфта-Таттла в сузір’ї Персея. Саме тому метеорний потік названо Персеїдами.

Яскраві рисочки на небі, які в народі називають “зіркопадом”, це метеори – частинки хвоста комети. Вони складаються з льоду та пилу та згоряють, потрапляючи в атмосферу Землі.

Коли очікується пік зорепаду

Його період з 17 липня по 25 серпня, проте пік потоку у 2022 році прийде у ніч з 12 на 13 серпня. Очікують до 160 падаючих «зірок» за годину.

Як спостерігати за звездопадом Персеїди і чи буде його видно в Україні

Зорепад Персеїди можуть спостерігати мешканці всієї північної півкулі, зокрема й українці.

Головне — дивитися в нічне небо на відкритій місцевості трохи далі від штучного освітлення. Краще звісно — виїхати у сільську місцевість, чи просто у поле. Бажано знайти зручне місце, щоб лягти на спину, або розміститися у кріслі з відкидною спинкою.

Спостерігати за Персеїдами зазвичай починають з 11 години вечора за місцевим часом. Після півночі інтенсивність потоку, як правило, наростає і досягає максимуму до 4.30 ранку.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: