Skip to content

Дорога смерті: у Запорізької області у черзі на блокпосту померло 5 українців (Фото)

Блокпост Василівка - Наше Місто

На блокпосту у Василівці Запорізької області, де через дії російських загарбників зібралася величезна черга на виїзд із захоплених рф територій, в очікуванні дозволу на проїзд за тиждень померли п’ятеро людей, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на заяву міського голови Мелітополя Івана Федорова.

«У черзі на російському блокпості – понад 1200 авто. Виїхати намагаються 5000 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій. За тиждень там померло 5 людей», – заявив мер.

Блокпост Василівка - Наше Місто

Федоров зазначив, що росіяни пропускають від 20 до 150 машин на день, але охочих виїхати значно більше, тож черга щодня зростає. Загарбники вже починають вимагати хабарі: люди, які доплачують 1000 гривень, отримують шанс проїхати швидше.

«Разом із центральними органами влади ми звернулись до російської сторони з проханням організувати «зелений» коридор», – повідомив Федоров.

Василівка – єдиний пункт проїзду мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей на підконтрольну Україні територію.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: