Skip to content

У магазинах Дніпра та області можуть продавати небезпечне морозиво

Ксенія Куземко

У магазинах Дніпра та області можуть продавати небезпечне морозиво

У Дніпрі та області можуть продавати небезпечне для здоров’я морозиво. Продукцію необхідно вилучити з обігу. Про це повідомила Держспоживслужба у Дніпропетровській області, передає кореспондент «Наше місто».

Так, у мережі магазинів Дніпропетровщини можуть продавати ванільне морозиво з Франції, у складі якого є отруйна речовина етиленоксид.

Фахівці Держпродспоживслужби зазначають, що мова йде про ванільне морозиво французької фірми Häagen-Dazs, яке в Україні реалізується через мережу: ТОВ «Сільпо Фуд», вул. Гоголівська, 1 а, с. Квітневе, Київська область, 074081).

Як зазначила RASFF, у ванільному морозиві Häagen-Dazs була добавка, що містила у складі етиленоксид (окис етилену). Це органічна, хімічна речовина, що є отрутою для теплокровних тварин і людини, має канцерогенну, мутагенну, подразнюючу і наркотичну дію. Він є пестицидом, який не дозволений для використання у продуктах харчування. Безпосереднього ризику при вживанні продуктів, забруднених невеликою кількістю етиленоксиду, немає, але тривалий вплив може призвести до проблем зі здоров’ям.

 У магазинах Дніпра та області можуть продавати небезпечне морозиво. Новини Дніпра

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: