Skip to content

Україна підписала зернову угоду: що відомо на даний час

Аліна Рудич

Україна підписала зернову угоду. Новини Дніпра

На 22 липня призначене підписання угоди про вивіз українського зерна, заблокованого в портах. Документ з Туреччиною та ООН українська делегація вже підписала, повідомлє ряд іноземних ЗМІ. Варто зазначити, що жодним чином не йде мова про підписання будь-яких угод українською стороною з росією, повідомляє «Наше місто».

Свої підписи під документом поставили міністр інфраструктури України, міністр оборони Туреччини та генсек ООН. За процедурою, росія також підпише дзеркальну угоду.

Що відомо про зернову угоду

російська федерація розмістила у Чорному морі свої бойові кораблі і тим самим блокує вивіз українського зерна з портів. Через це виникла загроза голоду для деяких країн. Аби уникнути ще однієї трагедії, Туреччина зголосилась стати посередником у переговорах з росією та Україною.

На переговорах Україні вдалось домовитись про роботу 3 портів: “Одеса”, “Південний” та “Чорноморськ”.

Судна з зерном перевірятимуть представники Туреччини та ООН. Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що українське зерно не супроводжуватимуть російські кораблі. Крім того, вони не будуть заходити у наші порти. Якщо ж держава-агресорка здійснить провокацію, то отримає відповідь.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що з’явилось відео, як у Геннадія Корбана забрали паспорт і без пояснень не пускають в Україну.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: