Skip to content

Сучасний дизайн і новітні матеріали: у Дніпрі змінено підхід до виконання ремонтів у школах

Ксения Куземко

Нагальною проблемою майже всіх шкіл Дніпра є морально застарілі їдальні та санвузли зі зношеними внутрішніми системами. Часто ці приміщення не бачили ремонту від початку зведення будівель. Максимум, що там робили – косметичні оновлення. Цього року міська рада вирішила капітально відремонтувати їдальні та санвузли у школах, де навчається 1000 та більше учнів. Підхід до виконання таких робіт змінився докорінно: тепер прибирають усе застаріле, а потім повністю замінюють внутрішні та зовнішні системи, використовуючи сучасні матеріали. Про це повідомляє «НМ» з посиланням на міську раду.

«У департаменті гуманітарної політики розроблені індивідуальні проєкти капітального ремонту їдалень і санвузлів для двадцяти однієї школи, де навчається 1000 та більше учнів. У шести з них ремонти вже виконані, ще в семи розпочато демонтажі та реконструкції окремих санвузлів, завершити які планується до кінця навчального року. Це стало можливим завдяки підтримці мера Бориса Філатова проєкту цільового виділення коштів з міського бюджету на капітальні ремонти великих шкіл. Ремонт їдалень виконаємо вже наступного літа, коли діти будуть на канікулах», – сказав виконувач обов’язків начальника відділу технічного нагляду департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Аджимян.

У Дніпрі змінено підхід до виконання ремонтів у школах. Новини Дніпра

Школа № 136 у Придніпровську  – одна з шістьох, де цього року виконали масштабний ремонт. Тут навчаються 1084 учні. Тепер вони обідають у сучасній їдальні, де підлогу вкрито неслизькою плиткою, а зверху змонтовано натяжну стелю із сучасним освітленням і протипожежною системою. 

«Планувалося, щоб їдальня виглядала гарно та гармонійно, щоб діти могли обідати тут із задоволенням. Крім цієї зали, у школі капітально відремонтували всі 15 санвузлів з використанням новітніх матеріалів, вентиляційних систем і сантехніки. До речі, один із санвузлів на першому поверсі — інклюзивний, призначений для людей з особливими потребами», – розповів Олександр Аджимян. 

Учениця 11-А Настя Бондарєва зізналася, що влітку почула про ремонт у школі та разом із друзями заходила подивитися, як йдуть справи.

«Я навчаюся у цій гімназії з першого класу і дуже радію, коли бачу, що тут щось змінюється на краще. За таких умов дійсно цікавіше навчатися», – розповіла дівчина.

У Дніпрі змінено підхід до виконання ремонтів у школах. Новини Дніпра

Представниця батьківської ради навчального закладу Ольга Козлова каже, що нешаблонний ремонт у школі всіх приємно здивував.

«Ми дуже вдячні Дніпровській міській раді та департаменту гуманітарної політики за ці нові, сучасно обладнані приміщення. Нашій школі понад 30 років, але ані їдальня, ані туалети жодного разу не оновлювалися капітально.  Видно, що ремонт зроблено за індивідуальним проєктом. Дітям дуже подобається», – сказала жінка.

У Дніпрі змінено підхід до виконання ремонтів у школах. Новини Дніпра

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: