Skip to content

У Дніпрі святковий концерт до Дня Незалежності України відкриє хор із 25 волонтерів

София Танченко

Уже завтра на Фестивальному причалі у Дніпрі – святковий концерт лауреатівфесту «Пісні, народжені в АТО». Його відкриє хор із 25 волонтерів. Їм задаватиме тон військовий оркестр оперативного командування «Схід». Підготовка до свята – в розпалі. Як проходять репетиції, розповіли в управлінні з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Хор виступатиме вже вдруге. Вперше волонтери заспівали у червні на фестивалі «Пісні, народжені в АТО». Тоді започаткували нову традицію – для військових співають цивільні. Це дуже добре, коли людей об’єднують патріотизм та любов до України, – розповіла начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Шуліка. – До хору долучаються нові й нові учасники. Вони самі підбирають репертуар. На святковому концерті у День Незалежності волонтери виконають декілька пісень».

Волонтерський хор відкриє концерт лауреатів фесту «Пісні, народжені в АТО». Заспівають українську пісню «Ой у лузі червона калина». На фінальній репетиції учасники тримаються впевнено.

«У нас дуже легко, навіть кайфово на репетиціях. Всі учасники розуміють одне одного, прислухаються, аби співати в унісон, – поділилася солістка хору Вікторія Чуприна. – Відчувається підтримка оркестру. Він – наче надійний тил».

У військовому оркестрі – майже 20 музикантів. І ними, і хором вміло керує диригент.

«Виступати разом із цивільним хором для нас новий досвід. З цими людьми працювати легше та цікавіше, аніж з військовими. Вони більш відкриті для творчості, – розповів диригент Олександр Жарій. – Дякую облдержадміністрації за ініціативу створення цього спільного проєкту. У ньому ми поєднали армію та цивільних. Окремі теплі слова – волонтерам, за їхню підтримку військових».

Під «завісу» концерту хор виконає «Марш нової армії».

«Завтра співатиму із хором вже вдруге. Дуже рада, що долучилася до проєкту. В нас дуже чудові хормейстер і диригент. Такі професіонали роблять із нас, аматорів, справжню  «цукерку», – сказала учасниця Людмила Шапуренко. 

Концерт лауреатів фесту «Пісні, народжені в АТО» – вже завтра, 24 серпня. Він пройде на Фестивальному причалі у Дніпрі. Початок – о 15:00. Вхід вільний.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: