Skip to content

Фестиваль спорту: У Дніпрі близько 200 юних легкоатлетів змагалися за міжнародною програмою IAAF

Алина Таран

Алина Таран


У Дніпрі відбувся фестиваль спорту «Дитяча легка атлетика за міжнародною програмою IAAF». Захід організувала Федерація легкої атлетики Дніпра та Дніпропетровської області за підтримки Дніпровської міської ради. Змагання пройшли у рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця». Особливістю цьогорічного фестивалю стало те, що до дніпровських школярів вперше приєдналися переможці фестивалю зі шкіл Західного Донбасу.

«Це – фінальний фестиваль. Протягом 2018-2019 навчального року у школах Дніпра та школах регіону Західного Донбасу працювала наша програма дитячої легкої атлетики. Всі ці діти не просто прийшли на свято спорту, вони навчалися за програмою та пройшли жорсткий відбір. Тут представлені найсильніші команди – переможниці районних змагань із 16 шкіл Дніпра та двох – із Павлограда. Я вважаю, що такі заходи навчать дітей проявляти себе, відстоювати честь команди, розвивати дружні стосунки, згуртованість, відданість спільній справі. Для нашої федерації – це можливість популяризувати легку атлетику, а також придивитися до дітей, які мають здібності до цього виду спорту, та запросити їх у спортивні школи, щоб займатися легкою атлетикою професійно», – відзначила президент Федерації легкої атлетики м. Дніпра та Дніпропетровської області Марина Філатова.

У фестивалі взяли участь близько 200 дітей – учні 3-4 та 5-6 класів. Діти змагалися у восьми видах міжнародної програми ІААF: естафета, стрибки, метання, біг, класики тощо.

«Подібні заходи відбуваються в усьому світі, і радує те, що Дніпро є постійним учасником таких змагань. Легка атлетика – це дуже складний вид спорту, але такий дитячий варіант спрямований на те, щоб показати малечі, що це може бути весело й корисно. Міська влада ставиться серйозно до масових видів спорту, особливо дитячих. Тому місто закупило 24 легкоатлетичні комплекти, які використовуються під час змагань. Вони яскраві та кольорові, щоб дітям було приємно й комфортно займатися спортом», – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

За перебігом змагань стежили понад 30 суддів. Це викладачі спортивних шкіл і професійні тренери Федерації легкої атлетики Дніпра та Дніпропетровської області.

«Ми вперше беремо участь у таких змаганнях. Дуже переживаємо за наших дітей. Водночас ми дуже вдячні організаторам і Марині Філатовій – як ідеологу – за проведення таких фестивалів. Завдяки цьому наші діти цікавляться спортом і займаються ним із задоволенням», – розповіла мама учасниць фестивалю, учениць школи № 28 Олена Погорєлова.

Під час фестивалю юних легкоатлетів підтримували не тільки родичі та друзі, а й відомі спортсмени, які вже досягли певних висот.

«Мені дуже подобається цей проект. Він розвиває дитячу легку атлетику, багато дітей не тільки знайомляться з цим видом спорту, вони приходять і займаються. Всі діти дуже талановиті, і я думаю, що у майбутньому їм багато що вдасться», – сказала легкоатлетка, рекордсменка світу у віковій групі до 18 років зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх.

Учасник змагань із Павлограда, учень 5 класу школи № 9 Ілля Ллой, приїхав до Дніпра по перемогу.

«Ми приїхали сюди, щоб посісти перше місце та мати змогу потрапити на всеукраїнські змагання. Думаю, що перемога команди залежить від спільної роботи. Головне – зосередитися й викладатися на повну заради себе і своєї команди», – поділився Ілля.

Для учасників і переможців змагань підготували призи та подарунки генеральний спонсор фестивалю у м. Дніпрі – компанія EVA, спонсор у регіоні Західного Донбасу – ПРАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», а також партнери – громадська організація «Старт Дніпро» і дитячий простір MYplay. Крім цього, для дітей влаштували спеціальні ігрові зони для відпочинку.

За результатами змагань призові місця розділили юні легкоатлети з Дніпра. Переможцем серед учнів 3-4 класів стала команда гімназії № 12. Друге місце посіли спортсмени зі школи № 28, а третє – команда школи № 137. Серед 5-6 класів чемпіонами стали учні школи № 28, друге місце виборола команда школи № 98, а на третю сходинку піднялися юні спортсмени зі школи № 122.

Довідка. IAAF (International Association of Athletics Federations) – Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, всесвітня керівна організація в легкій атлетиці.

Категория: Архив, Новости Днепра, Спорт

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: