Skip to content

Борис Філатов – один із найвідповідальніших мерів

София Танченко

Борис Філатов – один із найвідповідальніших мерів. Новости Днепра
Згідно з даними аналітичного порталу «Слово і Діло» станом на початок травня, міський голова Дніпра Борис Філатов посів друге місце у рейтингу мерів українських міст за рівнем відповідальності. Дніпровський мер випередив очільників Харкова, Одеси, Києва та Львова.
Всього до переліку увійшли керівники 19 обласних центрів. Про це під час прес-конференції 7 травня повідомив голова правління Комітету виборців України Станіслав Жолудєв. Ці дані він навів у рамках моніторингу діяльності міської влади. Рейтинг складений за підсумками роботи міських голів – що більше обіцянок виконав мер, то вища позиція в рейтингу.
«Борис Філатов виконав 62% своїх обіцянок. Загалом же мер Дніпра дав 200 обіцянок, з яких наразі виконано 124 і ще 31 перебуває у процесі виконання (16% від загальної кількості). Перше місце за рівнем відповідальності – з відривом в 1% – посів міський голова Тернополя Сергій Надал (63% виконаних обіцянок). Також у першу п’ятірку ввійшли мер Хмельницького Олександр Симчишин (59%), мер Херсона Володимир Миколаєнко (54%) та мер Харкова Геннадій Кернес (53%). Очільник Києва Віталій Кличко опинився лише на 9-му місці – 46% виконаних обіцянок, а мери Львова та Одеси взагалі не потрапили до топ-10: Андрій Садовий посів 11-те місце (41%), Геннадій Труханов – 12-те (40%). Найменша частка виконаних обіцянок у міського голови Ужгорода Богдана Андріїва – лише 16%», – повідомив Станіслав Жолудєв.
Більшість виконаних обіцянок Бориса Філатова стосується реалізації плану робіт на 2018 рік, який був презентований навесні минулого року.
Насамперед, це:
— капітальні ремонти ліфтів, відновлення всіх підйомників, що не працюють;
— відродження муніципального електротранспорту – запуск нових і продовження наявних тролейбусних маршрутів, оновлення рухомого складу, модернізація інфраструктури, навігаційне обладнання на всіх тролейбусах і трамваях, «розумні табло»;
— капітальні ремонти дошкільних і шкільних навчальних закладів, модернізація й розширення мережі медичних закладів міста;
— відновлення та розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури, оновлення вуличного освітлення, підвищення рівня безпеки на дорогах (дорожні знаки, розмітка, світлофори, освітлення перехресть, антипаркувальні стовпчики, камери відеоспостереження тощо).
«Щодо обіцянок, які перебувають у процесі виконання, то, насамперед, це великі інфраструктурні проекти, як, наприклад, будівництво метрополітену та реконструкція Набережної Перемоги; будівництво та реконструкція спортивних об’єктів; розширення мережі комунального електротранспорту (запуск тролейбусного маршруту на ж/м Перемога-6 і Придніпровськ) і продовження оновлення рухомого складу тролейбусів; реновація закладів освіти; місцеві програми соціальної підтримки містян. Усе це або потребує певного часу для реалізації, або здійснюється постійно (до моменту завершення певної програми)», – додав Станіслав Жолудєв.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: