Skip to content

Сегодня Конституционный Суд решает судьбу Днепропетровской области (Видеотрансляция)

София Танченко

Сегодня Конституционный Суд решает судьбу Днепропетровской области (Видеотрансляция). Новости Днепра

2 апреля Большая палата Конституционного Суда Украины на пленарном заседании в форме письменного производства рассмотрит дело по поводу переименования Днепропетровской области. Об этом журналист «НМ» узнал на facebook-странице Дніпровський апеляційний суд.

Сегодня Конституционный Суд решает судьбу Днепропетровской области (Видеотрансляция). Новости Днепра

2 квітня Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі письмового провадження розглядатиме справу за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) (реєстр. № 9310-1) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.
Верховна Рада України відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про включення до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) і про його направлення до Конституційного Суду України» від 7 лютого 2019 року № 2682–VIII звернулася до Конституційного Суду України з клопотанням надати висновок щодо відповідності зазначеного законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.
Законопроектом пропонується у частині другій статті 133 Конституції України слово «Дніпропетровська» замінити словом «Січеславська».
Згідно зі статтею 159 Конституції України Верховна Рада України розглядає законопроект про внесення змін до Конституції України за наявності висновку Конституційного Суду України щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Ссылка на трансляцию здесь ⇓

http://ccu.gov.ua/stream

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: