Skip to content

У Дніпрі за останні три роки відбулися системні зміни у розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури – експерт

София Танченко

Завдяки реформі децентралізації, що впроваджується з ініціативи президента Петра Порошенка, та ефективній роботі місцевої влади у Дніпрі системно втілюють масштабні дорожньо-транспортні інфраструктурні проекти.
Внаслідок реформи у міському бюджеті залишається більше надходжень і місто може витрачати цей ресурс на власний розвиток. 
Так, з 2014 року бюджет Дніпра зріс у чотири рази і у 2019-му сягнув рекордного показника – понад 14 млрд грн, з яких 9 млрд грн – власні прибутки. Суттєве збільшення бюджету Дніпра дало муніципалітету фінансову можливість реалізувати низку масштабних дорожньо-транспортних інфраструктурних проектів.
«Головне, що це робиться не точково, а комплексно. Наприклад, минулого року проведено капітальний ремонт вулиць Курчатова та Троїцької. Після певної паузи відновлено роботи з реконструкції Набережної Перемоги. На завершальну стадію вийшов капітальний ремонт Нового мосту, який проводиться виключно за кошти міського бюджету. Паралельно ведуться активні роботи з добудови трьох нових станцій метро. Будівництво Дніпровського метрополітену вважається одним із головних інфраструктурних проектів в України», – розповів під час прес-конференції 6 березня голова правління Комітету виборців України Станіслав Жолудєв.
Цього року в рамках програми економічного і соціального розвитку Дніпра з-поміж іншого планується продовжити капітальний ремонт тротуарів у центральній частині міста, реконструкцію вулиці Короленка, розпочати реконструкцію вулиць Барикадної, Байкальської тощо.
За словами експерта, такі масштабні роботи на різних об’єктах одночасно проводяться вперше. Продовження реформи децентралізації є гарантією того, що Дніпро й надалі матиме змогу розвиватися такими ж темпами.
Водночас Станіслав Жолудєв зазначив: паралельно з великим обсягом робіт з ремонту автошляхів, нанесенням сучасної дорожньої розмітки, реконструкцією світлофорних об’єктів у місті необхідно відновлювати й внутрішньоквартальні дороги.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: