Skip to content

У Дніпрі у День національного прапора здійнявся найбільший в Украіні державний стяг

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Участь у церемонії урочистого підняття Державного Прапора України взяв Президент України Петро Порошенко, повідомляє журналіст «НМ» з місця подій.

Разом з головою держави найбільший в Україні прапор підняв віце-сержант Данило Маковій з Київського військового ліцею ім.Богуна — син десантника 25-і бригади Сергія Маковія, який воював за Україну та загинув під час АТО.

— Під синьо-жовтими прапорами ми, українці, з покоління в покоління боролися за нашу свободу, — сказав Петро Порошенко, вітаючи присутніх. -Прапор гуртує нас в єдину політичну націю, об’єднує українців всього світу.

Президент зазначив, що підняття державного прапора у це свято саме у Дніпрі відбувається не випадково. Адже саме у Дніпрі навесні 2014 року десятки тисяч громадян стали на захист Незалежності України.

Відсьогодні у Дніпрі — найвищий флагшток країни з найбільшим державним стягом. Його встановлено на площі біля історичного музею: це — одна з найвищих точок міста.

Висота флагшток — 72 метри, розміри прапора – 12 на 18 метрів. Проектування та створення нового визначного об’єкта тривало 7 місяців.

Отже, напередодні свята Незалежності, у день Державного Прапора України в Дніпрі встановили одразу два рекорди. Тепер в місті — найвищий флагшток з Державним Прапором та найбільший Державний Прапор України, що височить над Дніпром.

Під час урочистостей до Дня Прапора відбувся флешмоб, який розповів історію українського стягу.

«Прапор веде нас до Перемоги,- наголосив Петро Порошенко на церемонії у Дніпрі. — Наше завдання — зробити все можливе, щоб синьо-жовтий прапор майорів над усією Україною.  Щиро вітаю вас з Днем державного прапора! З прийдешним Днем незалежності України! Слава Україні!»

Раніше «НМ» писав, як буде рухатись громадський транспорт.

Фото Валерий Кравченко

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: