Skip to content

Родители пили и дрались, ребенок ходил без одежды: подробности смерти 6-летнего Василия Подкуйко

Ксения Куземко

Батьки пили та билися, дитина часто ходила без одягу: подробиці смерті 6-річного Василя Підкуйка з-під Дніпра

Жахлива подія сталася на Дніпропетровщині у селі Проточі Царичанського району. 6-річного Василя Підкуйка, якого шукали майже два тижні, знайшли мертвим. Хлопчик вийшов з дому без одягу та пішов у невідомому напрямку. У пошуках брали участь поліція, рятувальники, кінологи, активісти, місцеві жителі. Проте тіло дитини виявили випадково у полі, коли косили ріпак. Дитина була без одягу, футболка, в якій він пішов з дому, лежала неподалік. Кореспондент «Наше місто» розповість про деталі події з посиланням на Обозреватель.

Батьки пили та билися

Родители пили и дрались, ребенок часто ходил без одежды: подробности смерти 6-летнего Василия Подкуйко из-под Днепра

Як повідомляється, батьки не відразу помітили, що дитина зникла і кинулися шукати її лише надвечір.

У селі кажуть, що родина, в якій ріс Вася, неблагополучна – батько та мати зловживають алкоголем.

«Наскільки я знаю, того дня батьки пиячили, потім билися, батько бив матір. Викликали поліцію. Коли правоохоронці приїхали, дитина була вдома. Одна з бодікамерів поліцейського зафіксувала хлопчика. Він був у довгій сірій футболці. Потім він зник», – розповідає керівник ГО «ПО Ангел» Микола Полянський.

За словами Миколи, дитина мала проблеми у розвитку, вона була аутистом, погано розмовляла.

«Він складний хлопчик, кажуть, що він не любив одягатися, часто знімав одяг і ходив у довгих футболках», — додав він.

Як проходили пошуки дитини

Родители пили и дрались, ребенок часто ходил без одежды: подробности смерти 6-летнего Василия Подкуйко из-под Днепра

На розшук хлопчика було орієнтовано всі служби поліції – ювенальні поліцейські, кінологи, співробітники превенції – та волонтери. Люди прочісували поля, покинуті будови. Рятувальники з ДСНС оглядали колодязі, місцеві водоймища. Але все безрезультатно.

«Кажуть, що в перші дні батько дитини казав, що це вони її вбили. Чи це так, не знаю, йде слідство», – каже Микола.

На тіло дитини натрапили випадково, коли комбайн косив ріпак. Вася, повністю роздягнений, лежав на полі серед високих рослин. Сіра футболка валялася неподалік нього.

«Від чого він помер, поки невідомо. Але ріпак – це високі колючі рослини, висота стебел досягає 80 см, а то й метр. Фактично це зарості. Покликати на допомогу хлопчик не міг, він практично не розмовляв», – каже Микола.

Що кажуть у поліції

У поліції кажуть, що поки що йде слідство і висновки робити зарано.

«Розтин провели, але жодних висновків нам поки не дали. Ще буде проходити експертиза, тільки пізніше стануть відомі причини смерті. Зовні ознак насильницької смерті немає, але висновки все одно мають зробити експерти», — сказала спікер поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська.

Нагадаємо, 3 листопада було виявлено тіло 20-річного Микити Володимирова, який 13 листопада близько третьої години ночі поїхав на рибалку і зник. Тіло хлопця знайшли у каналі біля вулиці Криничної (Індустріальний район), поряд із котеджним селищем «Золоті ключі».

Категория: Важно, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: