Skip to content

Зеленський вручив нагороди медсестрам, які рятували українців під обстрілами

Яна Коваль

12 травня президент України Володимир Зеленський привітав та нагородив медиків, які з першого дня війни працюють у надскладних умовах. Під бомбардуваннями, обстрілами, у підвалах та бомбосховищах. Щодня ризикуючи власним життям, вони рятують життя інших. Детальніше розповість «Наше місто«.

«З великою гордістю нагородив медичних сестер, які під час воєнної небезпеки самовіддано допомагали людям. Їхні історії заслуговують особливої уваги», — зазначив президент.

  • Оксана Баландіна разом з чоловіком поверталися з нічного чергування і потрапили під авіабомбардування. Прикривши собою коханого, втратила обидві ноги.
  • Тетяна Тарасенко продовжувала працювати, поки будівлю лікарні не зруйнували російські окупанти. Разом з головною медичною сестрою організовували евакуацію поранених та хворих.
  • Наталія Абашник забезпечувала роботу медичних працівників в жорстких умовах бомбардування Харкова.
  • Ірина Вернигора забезпечувала роботу в умовах жорсткого бомбардування та постійних обстрілів Чернігова.
  • Алла Чернець організовувала роботу лікарні та евакуацію поранених і хворих. З перших днів війни та до моменту, доки будівлю медичного закладу не було зруйновано.
  • Оксана Уманець, самотужки, під час обстрілів лікарні у Чернігові, підіймала в операційну бійця з відірваною кінцівкою вагою 120 кг в повній амуніції.
  • Людмила Гусак організувала чітку та злагоджену роботу лікарні. Завдяки їй медичний заклад став центром отримання та надання гуманітарної допомоги.
  • Віра Целик організувала роботу пологового відділення в бомбосховищі при постійних обстрілах та ракетних ударах по лікарні. Приймала пологи та весь час була поруч з пацієнтами та їх сім’ями.
  • Світлана Клименко за час війни втратила чоловіка та сина. Попри особистий біль, жила та працювала у медичному закладі всі дні окупації. Продовжує працювати й зараз.
  • Марія Адаменко залишалась на робочому місці за відсутності електроенергії та водопостачання, в умовах жорсткої окупації Іванкова. Лікарня допомагала цивільним та пораненим, видавала медикаменти та гуманітарну допомогу.

«Дякуємо за вашу непросту, але таку важливу для усіх українців працю», — підсумував президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, за весь час війни лише Дніпро передав на потреби фронту 300 авто. Територіальна громада Дніпра за підтримки благодійної організації «Благодійний фонд «ТАПС» передала на фронт чергову партію машин для військових.

Категория: Война, Новости Днепра, Украина

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: