Skip to content

Діти читали Кобзаря: в Дніпрі пройшла акція до Дня народження Тараса Шевенко

Діти читали Кобзаря: в Дніпрі пройшла акція до Дня народження Тараса Шевенко - новости Днепра

Діти читали Кобзаря: в Дніпрі пройшла акція до Дня народження Тараса Шевенко.Про це повідомляє журнліст «Наше Місто. Афиша Днепра».

Сьогодні, не зважаючи ні на що, вся Україна святкує День народження великого Кобзаря. Його пророчі слова щодо московитої орди ми вже не раз згадували у ці нелегкі для країни часи.

Наразі Дніпро став опорним пунктом для багатьох українських сімей, які, волею долі, були змушені покинути рідні домівки.
Проте вони продовжують залишатися справжніми українцями та патріотами, які несуть культурні цінності нашого народу у інші регіони та країни. І ось цьому яскраве підтвердження.

За день залізничний вокзал приймає більш ніж 7 000 сімей, які виїжджають. У черзі до потягу люди проводять майже цілий день.
Наразі забезпечується функціонування пункту обігріву для мам з дітками. Тут можна переодягти малечу, смачно погодуватися, а за потреби, і залишитися на ночівлю. Для діточок облаштовано спеціальну ігрову зону, де з ними займаються професійні волонтери та психологи.

Діти читали уривки з творів Кобзаря, вшанувуючи світлу пам’ять безсмертного генія та пророка українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Всі читачі отримали книжки українського видавництва та дитячі розмальовки.

Окрім того, у закладах позашкільної освіти сьогодні у дистанційному форматі проводяться лекції, обговорення за зазначеною тематикою.

Категория: Афиша, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: