Skip to content

Міжрегіональне та міжкордонне співробітництво – ключ до розвитку регіонів країн Європи

Міжрегіональне та міжкордонне співробітництво – ключ до розвитку регіонів країн Європи

На таку тему сьогодні відбулися дебати на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Від української делегації на 41 сесії Конгресу виступив голова Дніпропетровської обласної ради. Микола Лукашук зазначив, що Україна, зокрема Дніпропетровщина, активно сприяє міжрегіональному та транскордонному співробітництву з різними державами-членами Ради Європи:

«Нині Дніпропетровська область демонструє успішне партнерство з Польщею, Німеччиною та Францією в галузі економіки, промисловості та науки і багато інших. І ми з нетерпінням чекаємо продовження зростання цієї співпраці та виведення її на ще вищий рівень. Метою Ради Європи є досягнення більшого рівня інтеграції між країнами-членами для збереження та реалізації спільних ідеалів та сприяння економічному та соціальному прогресу».

Також голова обласної ради розповів, що за останніх 10-15 років була створена мережа горизонтальних контактів між прикордонними регіонами. Ця мережа забезпечує взаємодію між приватними компаніями, урядовими програмами, місцевими органами влади та громадськими організаціями.

«Разом ми повинні забезпечити краще представлення наших регіонів у європейському економічному та політичному дискурсі. Створення Європи без роз’єднання кордонів, забезпечення територіальної рівності та зменшення диспропорцій у регіональному розвитку має стати нашим пріоритетом на найближчі роки. Загалом, регіони мають однакові інституційні підстави для розвитку транскордонного співробітництва. Отже, основними аспектами використання потенціалу транскордонного співробітництва є політична воля та компетенція місцевої влади», — підсумував Микола Лукашук.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: