Skip to content

Дніпро у всьому слідує принципам розвитку мультикультурності – активіст Карен Агаджанян

Дніпро у всьому слідує принципам розвитку мультикультурності – активіст Карен Агаджанян

Активіст політичної партії «Пропозиція» Карен Агаджанян у онлайн-дискусії ПРОпозиціонери Клубу «Національно-культурні автономії. Загроза чи перспектива?» висловив таку думку, що регулювання цієї сфери на загальнодержавному рівні зайве. Він навів приклад успішної міжнаціональної політики, яку проводить місцева влада Дніпра.

В плані релігії і багатонаціональності, Дніпро дуже різнобарвне. 2 роки тому біля будівлі міської ради створили алею національностей. Там встановили 12 флагштоків з прапорами 11-ти держав, нацменшини яких працюють на території міста. 12-те полотно стало символом об’єднання.

«Ось іще одна історія: кілька років міська влада повернула мусульманам 110-річне приміщення мечеті, де майже 70 років була спортивна школа. А півроку тому на містобудівній раді ця релігійна спільнота вже представила проект відбудови культової споруди. До того ж, її члени закінчують спорудження нового закладу, куди переїдуть спортсмени. Це успішні приклади спільного життя представників різних національних і релігійних спільнот, комфорт для яких створює місцева влада. Адже Дніпро у всьому слідує принципам розвитку мультикультурності, які на минулих місцевих виборах взяла на знамено і партія «Пропозиція»», – підсумував Карен Агаджанян.

Водночас він зауважив, що в цьому питанні немає межі досконалості. І громада Дніпра підтримає будь-які ініціативи центральної влади щодо покращення законодавчої бази.

Джерело

Категория: Новости политики Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: