Skip to content

Великі вітражі, зала сухого плавання і тепла підлога: у Слобожанському зводять басейн для дорослих та дітей

У Слобожанському зводять басейн для дорослих та дітей

У Слобожанському зводять «з нуля» енергоефективний і технологічний басейн. Підрядники вже перейшли до внутрішніх оздоблювальних робіт. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Інфраструктура області наповнюється новими спортивними локаціями. Реконструйовані й нові стадіони – для занять футболом та легкою атлетикою. Плавцям – басейни. Їх в області зводимо два – у Нікополі та Слобожанському», – зазначив очільник регіону Валентин Резніченко.

Корпус басейну стане частиною новозбудованого спорткомплексу. Матиме такий же стильний помаранчево-сірий дизайн.

Позаду штукатурні роботи. На першому поверсі триває облицювання підлоги і стін плиткою. Встановлюють сантехніку. Монтують підвісну стелю. На даху вже стоїть вентиляційне обладнання та система кондиціонування.

Працюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«На малому басейні ми встановили обладнання з очищення й дезінфекції води. А ще нанесли гідроізоляцію. Незабаром влаштуємо перевірку – закачаємо воду. Поставили майже всі вікна. Крім найбільших – вітражів», – розповів генпідрядник Володимир Кононов.

Він додав, що другий поверх буде повністю з теплою підлогою. Два в одному – грітиме й сушитиме. Зверху на третьому поверсі розташують глядацькі трибуни на 100 місць.

Дорослий 25-метровий та дитячий 10-метровий басейни матимуть новітню систему очистки. 

Всередині передбачені роздягальні, душові, тренажерна зала. Із незвичного – зала сухого плавання. Там буде спеціальне обладнання для відпрацювання елементів плавання на суші. Займатимуться професійні спортсмени.

«Вже стоїть черга з людей, які хочуть займатися у новозбудованому басейні. Приходять записуватися. Плануємо розробити програму з навчання школярів плаванню», – сказав директор спорткомплексу Володимир Дейнеко.

Віталій Отіско три роки працює фітнес-тренером. Каже, плавання важливий вид спорту. Розвиває спину, плечі, дихання, витривалість.

«Басейна не вистачає. Чекаю. На щастя будують швидко. Бачу, вже відкриття не за горами.  Люди будуть задоволені. Відвідуватимуть  його – 100%», – вважає Віталій Отіско.

Мешканка Слобожанського Юлія Храмова розповідає, що на лівому березі Дніпра басейну не було.  Але незабаром він з’явиться.

«Всі зможуть відвідувати – від малого до великого. Плавати, купатися, оздоровлюватися», – сказала Юлія Храмова.

default

Будівельники вже працюють над фасадом. Незабаром збираються розпочати благоустрій. Територію навколо будівлі басейну заасфальтують. Частину – озеленять. Висадять дерева. А ще облаштують парковку.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: